Članek
Damjan, Zoran, počivajta v miru. Spomin na vaju bo vedno živ!
NIKDAR NE BOMO POZABILI
2.8.2016. Dan, ki bi ga izbrisali iz koledarja, a ne gre… Dan najhujše tragedije v Ljudskem vrtu, ko je kruta usoda posegla v najhujši obliki in nam odvzela mlada člana vijol’čne družine.

Na današnji dan, pred šestimi leti, sta v prometni nesreči ugasnili življenji dveh naših mladih nogometašev, članov NK Maribor B. Ob vrnitvi s treninga sta umrla Damjan Marjanović in Zoran Baljak. Damjan je komaj dopolnil 20 let, Zoran ni dočakal 21. rojstnega dneva…

Minilo je 6 let, Damjan in Zoran ostajata vedno z nami. Žarek upanja je posijal, ko sta nesrečo preživela Žiga Lipušček in Ljubomir Moravac, ki je bil težje poškodovan, toda preostala potnika v vozilu se po trčenju nista več prebudila... Nikdar ne bomo pozabili, kaj se je zgodilo. Takrat smo šli na igrišče 2 dni po nesreči, evropske tekme nismo mogli odpovedati in morali smo naprej. Uspelo nam je izločiti Aberdeen, uvrstitev v naslednji krog smo posvetili nesrečnima mladima nogometašema. Zato, ko igramo, igramo tudi za tiste, ki jih ni z nami. Pa so si tako želeli, da bi bili. Na tribunah, morda tudi na igrišču.

Damjan, Zoran, počivajta v miru. Spomin na vaju bo vedno živ!
11.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
30
Celje
22
Luka Koper
21
Maribor
17
DNŠ Mura
14
Domžale
13
Bravo
10
Radomlje
10
Gorica
8
Tabor Sežana
7