Članek
21-letni hrvaški nogometaš za dodatno raznovrstnost v zvezni vrsti
MARIN LAUŠIČ V VIJOLIČASTEM DO 2025
Prestopni rok še ni zaključen, imamo še enega novega člana. Marin Laušić, 21-letni napadalno usmerjeni zvezni igralec, bo hrvaško prvoligaško prizorišče zamenjal za slovenskega. Po treh sezonah pri Slaven Belupu se seli v Maribor.

“Gre za del ekipe, kjer smo trenutno nekoliko okrnjeni. Po odhodu Žuglja smo potrebovali dodatno moč, saj bi bilo celotno breme v želji po širšem kadru preveliko za mlajše nogometaše. Marin lahko igra na različnih položajih in poskrbi za raznovrstnost, za novo dimenzijo ter dodaten zagon v zvezni vrsti. Imel je uspešno lansko sezono, v letošnji se je njegov status pri Slaven Belupu spremenil, zato smo izkoristili priložnost. Videli smo, da se lahko zadeve med sezono hitro spreminjajo. Imeli smo precej smole s poškodbami, zato smo posegli po novi rešitvi. V trenutni situaciji, glede na spoznanja, kar je na razpolago na nogometnem tržišču, je Marin zanimiv izbor. Ima kakovost, potencial, delovni značaj, tako da smo sklenili dogovor, podpisali triletno pogodbo in se bo takoj priključil moštvu,” je novinca predstavil športni direktor Marko Šuler.

Hrvaški nogometaš (187 cm, 75 kg) je na razvojni poti štiri leta preživel v nogometni šoli splitskega Hajduka, nato kot mladinec odšel k Solinu, kjer je izzval zanimanje Slaven Belupa.
“Ko je prišla ponudba iz Maribora, zame ni bilo pomislekov. Veseli me, da smo hitro uredili zadeve in se lahko že pridružim novim soigralcem. Nekatere med njimi dobro poznam, z Brnićem sva štiri leta igrala skupaj pri Hajduku. S preostalimi verjamem, da se bom hitro ujel in se privadil na tukajšnje zahteve. Želim upravičiti zaupanje in po najboljših nočeh pomagati moštvu v nadaljevanju evropskih kvalifikacij ter v državnem prventvu. Izziv je velik, motivov ne manjka. Oddelal sem priprave, prihajam v delovnem ritmu, tako da ne bom v zaostanku glede telesne pripravljenosti. V zvezni vrsti lahko igram v središčnem delu ali na krilnem položaju, trener pa bo presodil, kje lahko prispevam največji delež,” je ob prihodu v vijol’čni dom dejal Marin Laušić, ki si je za igranje za vijoličastem izbral št. 30 in bo že lahko na seznamu kandidatov za nastop v dvoboju s finskimi prvaki v četrtek v Ljudskem vrtu.
0.krog LESTVICA