Članek
Še trenerjev napovednik nocojšnjega dvoboja v Ljudskem vrtu (Maribor - HJK Helsinki, ob 20.15)
ODPRETI NOVO POGLAVJE SEZONE
Foto: Grega Wernig
Boj za evropsko jesen. Prvih 90 minut dvoboja med slovenskim in finskim prvakom, ki bo določil udeleženca play-offa UEFA Europa League. Poraženec pa bo dobil novo priložnost za skupinski del, v zadnjem kvalifikacijskem krogu za uvrstitev v evropsko konferenčno ligo.

“Priprave smo izpeljali po predvidenem načrtu, uspel nam je tudi namen o razširitvi kadra. Med kandidati za nastop bo po uspešnem okrevanju Božić, v kadru bo prvič tudi novinec Laušić. Sirk pa po poškodbi v Moldaviji še ni pripravljen za igro,” v napovedniku naslednjega evropskega izziva o zdravstvenem in kadrovskem stanju v slačilnici Radovan Karanović. Do nadaljnjega ostajajo na seznamu poškodovanih Milec, Pihler in Jug.

HJK Helsinki, finski prvak z lansko izkušnjo iz skupinskega dela evropskega tekmovanja, pomeni oviro na poti do uresničitve sanj.
“Gre za predstavnika skandinavskega nogometa, ki pa ne posega samo po ‘dolgih žogah’. So ekipa z izredno dinamiko, katera poskuša precej z igro v globino. Seznanjeni smo z njihovimi značilnostmi, med analizo je opazno, da je ekipa Helsinkov boljša, kot prikazuje rezultat iz prejšnjega kroga proti Viktorii Plzen. Čaka nas zahtevna naloga, vemo, kaj nam pomeni naslednji izziv in vemo, kako se lotiti tekme. Mi moramo biti tisti, ki bomo poskušali s posestjo žoge priti do zaključkov akcij. Nismo zadovoljni s tem, kar smo prikazali v zadnjem obdobju, zato moramo biti bolj neposredni proti vratom. A ob tem zelo pozorni pri izpolnjevanju obrambnih zadolžitev. Tekmo želimo imeti pod nadzorom, ne sme zaiti v ’divji nogomet’.”

Cilja ni treba dodatno izpostavljati, po napredovanje z odločno, bojevito predstavo.
“Odpreti želimo novo poglavje sezone, zato potrebujemo pravi odziv moštva. Navijačem se želimo predstaviti v boljši podobi, na igrišče bomo šli z dodatno mero motivacije in z željo po zmagi. Želimo si priigrati dobro izhodišče pred povratnim dvobojem na Finskem, saj bodo pogoji tam nekoliko drugačni, kot so bili na prejšnjih gostovanjih.”

Ljudski vrt. Četrtek, 20.15. NK Maribor – HJK Helsinki. Prva tekma tretjega kroga kvalifikacij za UEFA Europa League.
0.krog LESTVICA