Članek
S trenerjem o dogajanju v Helsinkih in neprijetni seriji petih zaporednih porazov
POD PRITISKOM V USODNE NAPAKE
Foto: Grega Wernig
Brez čudeža na severu Evrope. Na pot z upanjem, po dogajanju v prvem polčasu še vedno z mislijo o možnem preobratu, vendar znova je bil usoden padec v nadaljevanju tekme. V pogledu s klopi na 90 minut v Helsinkih Radovan Karanović.

“Neverjetno... Če bi izmed tistih dveh udarcev v začetnem delu tekme vsaj eden končal v mreži, bi ohranili upanje in bi to ogromno pripomoglo, vsaj s psihološkega vidika, da bi v 2. polčasu nadaljevali z večjim tempom in v boljši podobi z naše strani. Spet smo bili kaznovani iz polpriložnosti, potem poskušali priti do gola, a nam je namero dvakrat preprečil domači vratar z zelo dobrima obrambama. Tokrat smo na tem igrišču naredili preveč tehničnih napak, predvsem v organizaciji igre. Če želiš zmagati, moraš biti bolj natančen pri oddaji žoge. To nam ni uspevalo. Izkazalo se je, da je tudi drugačna podlaga na umetni travi vplivala v določeni meri na izvedbo. Fantom želje ne gre oporekati, toda te tehnične težave so pripomogle k temu, da se je nasprotnik lažje ubranil,” je trener strnil vtise ob robu igišča na Bolt Areni.

Negativne serije nismo uspeli prekiniti, peti zaporedni poraz zdaj prinaša tudi povečan psihološki pritisk.
“Moramo razumeti navijače, da so nezadovoljni, toda dejstvo je, da je to mlada, obetavna razvojna ekipa, ki ima svojo prihodnost. Trenutno smo v slabi fazi, zaradi različnih okoliščin, toda treba je pozitivno gledati na zadeve in prepričan sem, da se bodo rezultat obrnili v našo prid. Naš problem izhaja tudi iz spoznanja, da časa za trening ob tem zgoščenem koledarju ni, tako da moramo določene zadeve popravljati tudi med posameznimi tekmami.”

Kako najti pot iz krize, v katero smo zabredli?
“Znova nismo bili na igrišču v podrejenem položaju, a so fantje zaradi negativne serije zdaj že pod velikim pritiskom. S potezami med tekmo smo želeli dobiti več igrivosti, tudi novi igralci so storili vse, da bi prispevali svoj delež. Manjkajo pa nam konkretnejši zaključki, nikakor ne dočakamo te pike na i, da bi obrnili psihološko stanje. Ukvarjamo se s tem, da bi razbremenili igralce, a je opazno pri oddaji žoge in pri zaključkih pomanjkanje sproščenosti, saj smo v kratkem času prišli iz stanja, ko smo kot ekipa delovali zelo dobro, do neprijetne situacije, ko imamo opazne težave. Toda ohraniti moramo mirnost, trudimo se po najboljših močeh in to se nam mora obrestovati.”

Evropska pot še ni končana. Imamo še eno priložnost, da si zagotovimo evropsko jesen. Naslednji nasprotnik bo romunski CFR Cluj, znova najprej na domačem igrišču. Prvih 90 minut prihodnji četrtek v Ljudskem vrtu. Z dodatnimi kadrovskimi težavami (zaradi treh rumenih kartonov bosta manjkala Repas in Mitrović).
“Najprej se je treba usmeriti k Domžalam, potem bomo razmišljali o Cluju. Moramo storiti vse, da se prekine ta niz slabih rezultatov. Imamo še 2 kvalifikacijski tekmi, moramo verjeti v napredovanje in v evropsko jesen. Slaba serija ne more trajati v nedogled. Nismo si zaslužili, da se nam to dogaja. Kaznovani smo prehitro in na najhujši način, s prepoceni prejetimi zadetki. Ampak od nočne vrnitve iz Helsinkov smo že popolnoma osredotočeni le k nedeljski tekmi v Domžalah.”
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
43
Celje
30
DNŠ Mura
29
Luka Koper
28
Maribor
24
Domžale
22
Bravo
21
Radomlje
13
Gorica
11
Tabor Sežana
11