Članek
Pred nedeljsko tekmo v Domžalah o aktualnem stanju Nemanja Mitrović
USTAVITI MORAMO TA PADEC
Foto: Grega Wernig
Kot eden izmed najizkušenejših v slačilnici o porazu proti finskim prvakom in aktualnem stanju Nemanja Mitrović.

“Prvi polčas je bil soliden z naše strani, potem se je znova zalomilo. Še z večjim obžalovanjem lahko rečemo, da je na razplet odločilno vplivala prva tekma v Ljudskem vrtu. Prišli smo z upanjem, verjeli smo v preobrat. Če bi zadeli v prvem polčasu, bi bil optimizem še na trdnejših temeljih in bi bilo marsikaj drugače. Šli smo ofenzivno, z velikim številom igralcev na njihovi polovici igrišča. Priigrali smo si določene priložnosti, ki pa niso imele učinkovitih zaključkov. Dobili smo gol in vse se je obrnilo v napačno smer. Je pa treba priznati tekmecem, da so si zasluženo priigrali napredovanje.”

Kako opisati trenutno stanje, kje iskati dejavnike, ki so privedli do negativne faze?
“Ne smemo iskati izgovorov, toda moramo upoštevati, da nekateri fantje imajo opravljenih le 10 treningov in so že odigrali 5 tekem za NK Maribor. Tekme si sledijo ena za drugo, ni časa za uigravanje. Vsi fantje se trudijo, dobro se zavedamo, kaj pomeni igranje za NK Maribor. Temu primerno se obnašamo in skušamo odpraviti napake, da bo v prihodnjem obdobju podoba na igrišču boljša, vendar nam nikakor ne steče po željah.”

Serije peth zaporednih porazov ne pomnimo od leta 2009…
“Ni se lahko sprijazniti s tem. Ne spomnim se, kdaj sem izgubil pet tekem zapored. Iskati moramo priložnost, da se situacija obrne. Moramo vztrajno delati naprej in iskati pozitiven rezultat, da nam povrne tudi samozavest, ki nam trenutno primanjkuje, kar se pozna pri določenih odločitvah na igrišču.”

Zdaj nam preostane še play-off evropske konferenčne lige, pred tem pa je nujnejši preklop na državno prenstvo. V nedeljo v Domžale z dodatnim razlogom za uspešnejšo predstavo.
“Vsi se še kako dobro zavedamo, da nismo v dobrem položaju. V Evropi še imamo eno priložnost proti Cluju, toda zanimati nas zdaj mora le gostovanje v Domžalah. Iskati moramo točke, vemo v kakšnem stanju smo. Naj se v nedeljo začne novo poglavje. Ustaviti moramo ta padec, moramo zmagati. Pomembno je najti pot do treh točk, na kakršenkoli način, saj se zavedamo, da nikdar ni prijetno, ko Maribor izgublja.”

Krog št. 5: Domžale - Maribor. Nedelja, ob 20.15.

11.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
30
Celje
22
Luka Koper
21
Maribor
17
DNŠ Mura
14
Domžale
13
Bravo
10
Radomlje
10
Gorica
8
Tabor Sežana
7