Članek
Odziv kluba po negativni rezultatski seriji: sprememba na klopi, naslednik bo izbran v najkrajšem možnem času
RADOVAN KARANOVIĆ NI VEČ TRENER
Foto: Grega Wernig
Negativna serija je privedla do spremembe na klopi: Radovan Karanović ni več trener NK Maribor. Sodelovanje s trenerjem, ki je spomladi vrnil v Ljudski vrt naslov prvaka, v zadnjem obdobju pa ni uspel najti izhoda iz krize, je s 15. avgustom zaključeno.

Radovan Karanović je vodil moštvo na 39 tekmah, zabeležil 19 zmag, 8 neodločenih rezultatov in 12 porazov. Med prejšnjo sezono je ekipo, ki jo je ob odhodu njegovega predhodnika Simona Rožmana prevzel na šestem mestu, dvignil in popeljal do naslova prvaka. Neuspešna otvoritev projekta 2022/23, ko smo po petih prvenstvenih krogih s štirimi porazi na zadnjem mestu in smo skupaj nanizali šest zaporednih porazov, pa je pomenila razlog za spremembo na klopi.

“Od danes naprej Radovan Karanović ni več glavni trener NK Maribor. Verjeli smo do konca in bili popolnoma osredotočeni pri namenu, da skušamo obrniti zadeve. Takšne odločitve so težke, a to je trenutek, ko se tako klub kot jaz v moji vlogi moramo odzvati. V našem primeru je bila reakcija nujno potrebna. Vemo, kaj je pred nami, kaj nas čaka in morali smo povleči takšno potezo. Z naše strani zahvala trenerju za opravljeno delo, skupaj smo dosegli velike zadeve, tega ne gre pozabiti. Pri svojem delu je vztrajal do konca in storil vse, da bi vrnil moštvo na zmagovito pot. Klub mu je namenil podporo, a rezultatskega preobrata ni bilo in to je tista plat športa, ko se moramo odzvati. Najti je treba novo energijo, vrniti fante v ustrezno stanje, da pokažejo, kar zmorejo in obrniti zadeve v drugo smer,” je odločitev o spremembi na klopi pojasnil športni direktor Marko Šuler.

Kako naprej, bo znano v najkrajšem možnem času.
“Namenjali smo dosedanjemu trenerju vso podporo do konca v želji, da obrnemo zadeve. Nekaj kandidatov za novega trenerja je, o imenih še ne bi. Naša naloga je, da najdemo najprimernejšega, ki lahko kratkoročno obrne zadeve in uspešno pelje naš projekt naprej tudi dolgoročno.”

Tekma v Domžalah je bila zadnja v vlogi vodje strokovnega štaba, Radovan Karanović je ob slovesu dejal: “Po osvojenem naslovu in uspešnem začetku evropskih kvalifikacij je kazalo povsem drugače, zdaj pa se je marsikaj obrnilo na glavo. V nekaj manj kot letu dni smo opravili veliko dobrega dela, z izjemo zadnjega meseca, ko je bil izkupiček slab. Vodstvu kluba bi se zahvalil za ponujeno priložnost, navijačem za podporo. Maribor bo vedno ostal moj klub, vsem želim uspešno nadaljevanje sezone. Iskreno želim, da se situacija obrne, da se moštvo vrne na uspešno pot, se skuša uvrstiti v skupinski del evropskega tekmovanja, nadaljuje z zbiranjem točk v prvenstvu in na ta način zažene novo, pozitivno energijo ter uresniči želje navijačev.”
32.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
35
Olimpija
30
Luka Koper
28
Maribor
24
Bravo
22
DNŠ Mura
18
Domžale
17
Aluminij
15
Radomlje
13
Rogaška
11