Članek
S trenerjem po premieri o postavljanju temeljev in predvidenih naslednjih korakih
POVRNITI ZMAGOVITO DRŽO
Tine Čuk prestal tudi ognjeni krst na evropski tekmi
Foto: Grega Wernig
Premiera novega trenerja na vijol’čni klopi je prinesla določeno mero nove energije na igrišču, s prekinitvijo serije šestih zaporednih porazov. Prihodnji četrtek v Romunijo z aktivnim rezultatom. Damir Krznar je najprej skušal povrniti stabilnost obrambni vrsti, v naslednji fazi sledi nadgradnja v ofenzivnem delu. Tukaj so prvi trenerjevi vtisi.

“Občutki so mešani. Prisotno je zadovoljstvo s prikazanim in z željo, nezadovoljstvo z rezultatom. Ampak okej, nismo imeli veliko časa, dejansko le dva treninga. Osredotočili smo se na stabilnost obrambe. Kar potrebuješ za obrambo, torej močno izraženo željo in voljo, smo dobili. Igralci so so se trudili po najboljših močeh, vztrajal bom na tem in zahteval, da pustimo srce na igrišču, pokažemo, kar zmoremo. Nasprotnik bo včasih boljši, kdaj slabši, mi pa moramo opraviti svoje. S tem sem zadovoljen. Škoda, da tista žoga Božića ni šla v rmrežo. To je že faza tekmovanja proti zelo dobremu nasprotniku, ko moraš izkoristiti tudi najmanjšo priložnost. Tokrat nam ni uspelo, toda v Romunijo odhajamo po napredovanje,” je po dvoboju z romunskimi prvaki izpostavil Damir Krznar.

Serija porazov je, razumljivo, vplivala na obisk. Toda 4500 gledalcev je poskrbelo za izjemno spodbudno ozračje.
“Naj rečem, da sem prijetno presenečen, ali da sploh nisem presenečen, saj zelo dobro vem, da je mariborsko občinstvo fantastično? Imel sem priložnost ob gostovanju z Dinamom doživeti ozračje, ki je izjemno spodbudno in požene kri po žilah. Redka so mesta v tej naši regiji, ki v tolikšni meri živijo za klub kot Maribor. Skozi celotno tekmo smo imeli veter v hrbet. Velik poklon navijačem, ta ekipa v zdajšnji fazi močno potrebuje podporo. Želmo si, da bi imeli iz tekme v tekmo več ljudi na tribunah, mi pa lahko obljubimo, da se bomo oddolžili s prikazanim na igrišču.”

Zaradi številnih odsotnosti je bilo treba poseči po določenih spremembah v enajsterici: prvič v letošnji sezoni je tekmo začel Luka Uskoković, po debitantskem nastopu v Kopru je zdaj 17-letni Tine Čuk dobil priložnost tudi na evropski tekmi od prve minute.
“Luka in Sven sta delovala zelo dobro, usklajeno. V dnevu in pol, kolikor smo imeli na voljo za pripravo tekme, smo se ukvarjali predvsem z obrambo. S približevanjem zvezne in obrambne vrste smo zožili prostor, zapirali smo medprostore, kjer so Romuni najmočnejši. Pohvale najprej vezistom za opravljene naloge, potem pa seveda tudi branilcem. Oba osrednja branilca sta nosila našo igro v obrambi. Glede Čuka pa nisem imel pomislekov. Po pridobljenih informacijah od sodelavcev gre za zelo nadarjenega, a hkrati tudi fanta, ki lahko prenese pritisk. Tine ne čuti dodatnega bremena in uživa v nogometu, nase je opozoril že na torkovem prvem skupnem treningu. Zaupamo mu in v mojem razmišljanju je takšnim igralcem treba nameniti priložnost. Seveda pa je na to, da je igral od prve minute, vplivalo tudi spoznanje, da so številni igralci manjkali.”

Najprej pa preklop nazaj k slovenski ligi. V nedeljo se vračamo k domači nalogi, v 6. krogu prihaja v Ljudski vrt Celje. Tokrat v popoldanskem terminu, ob 17.30.
“Cluj je umaknjen na stranski tir, z mislimi smo le pri naslednji tekmi. Celje je zdaj za nas finale svetovnega prvenstva. Najprej moramo opraviti ustrezno regeneracijo in nadaljevati z gradnjo novega projekta. Temelji so dobri, zadovoljen sem z začetnim izhodiščem. Moramo delati na tem, da bomo bolj ustvarjalni v igri in prihajali večkrat do priložnosti, zaključkov. Moramo povrniti zmagovito miselnost in držo, Maribor je klub, ki mora zmagovati. To je zdaj naša naslednja želja, ki jo želimo uresničiti.”
8.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
17
Olimpija
15
Luka Koper
13
Maribor
11
Bravo
11
Radomlje
7
DNŠ Mura
7
Domžale
5
Rogaška
5
Aluminij
4