Članek
Luka Uskoković v pričakovanju nedeljskega dvoboja s Celjem v Ljudskem vrtu (ob 17.30)
MI MORAMO OPRAVITI SVOJ DEL
Foto: Grega Wernig
Serija porazov prekinjena, naprej z željo po nadgradnji v fazi napadu. In z namenom, da skozi dvigovanje v igri pridemo do večje učinkovitosti. Naslednja priložnost v nedeljo v Ljudskem vrtu.

“S prihodom novega trenerja je prišla tudi nova energija. Staknili smo glave skupaj, vemo, kaj moramo narediti. Moramo biti še bolj enotni kot kdajkoli, delati vsak dan, da bi se izvlekli iz zdajšnje situacije. Mi smo tisti, ki moramo opraviti svoj del na igrišču boljše, kot smo to počeli doslej,” poudarja Luka Uskoković.

Prvi znaki prebujenja moštva so bili opazni v četrtek, seveda pa je še veliko za postoriti.
“Precej je bilo negativnih komentarjev, s katerimi smo se soočali. Toda pogovorili smo se med seboj, skušali odmisliti vse, kar se je dogajalo in se usmeriti naprej. Škoda zaradi rezultata, igrali smo dobro. Za večje zadovoljstvo je manjkal le zadetek, a verjamem, da bomo zadeli v Romuniji in si priigrali napredovanje.”

Za prvo fazo na novi poti je Damir Krznar skušal doseči večjo stabilnost v obrambi. Manjkala sta Max Watson in Nemanja Mitrović, prvič v letošnji sezoni pa je priložnost v začetni enajsterici dobil 26-letni črnogorski branilec.
“Tukaj sem vedno z enakim ciljem, da sem na razpolago moštvu. Ko dobim priložnost, jo skušam izkoristiti in pomagati k uresničitvi ciljev po najboljših močeh. Vsak izmed nas mora biti pripravljen prevzeti svojo vlogo, ne glede na okoliščine.”

Ena naloga opravljena, serija porazov je ustavljena. Zdaj k novemu izzivu, proti Celju v nedeljskem popoldanskem terminu (začetek ob 17.30) v boj za prvenstvene točke.
“Moramo po dolgem času priti tudi do zmage, da si povrnemo samozavest in se dvignemo na lestvici. Več je bilo opazne samozavesti že med četrtkovim dvobojem in menim, da sledi prijetnejše obdobje. Po tej izjemni podpori s tribun želimo navijačem pokazati, da lahko napredujemo v igri in jih razveseliti z zmago.”
11.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
23
Olimpija
19
Luka Koper
18
Bravo
17
Maribor
14
DNŠ Mura
13
Aluminij
10
Domžale
8
Radomlje
8
Rogaška
8