Članek
S trenerjem o spoznanjih z nedeljske tekme proti Celju: ob teku in želji smo tokrat dobili tudi učinkovitost
SKRIVANJA NI BILO
Foto: Grega Wernig
Še druga zaporedna tekma v Ljudskem vrtu v pestrem tednu. Po prekinitvi serije porazov smo ustavili še obdobje neučinkovitosti, toda tokrat dva zadetka nista zadostovala za več kot točko. Obakrat je zadel Marko Božić za vodstvo z 2:0, ki pa ga nismo uspeli zadržati. Popotnica v Cluj tako drugi zaporedni remi, a na pot z upanjem, da so želje o evropski jeseni še uresničljive.

“Vtisi so mešani, toda ob teku in želji smo tokrat dobili tudi učinkovitost. Tekma je bila zelo hitra, dinamična z veliko teka. ‘Run and gun’ nogomet, če se lahko tako izrazim. To je dobro za občinstvo, manj za trenerje. Potrebovali smo bolj mirno tekmo, da bi ohranili fizične rezerve in nekaj več moči pred naslednjimi preizkušnjami. Bili smo na tej sledi po vodstvu z 2:0, a se nam je zgodil prvi gol, ko smo skušali ujeti goste v nedovoljenem položaju, potem pa zaspali ob predložku. Nato je bil dosežen še drugi gol kot posledica naše napake in osnovnega namena nam ni uspelo izpolniti. Skušali smo ohraniti nadzor nad igro, pri 2:0 ničesar nismo spreminjali. Ne bi se bilo smiselno braniti. Pri 2:2 pa smo se odločili, da gremo v povečano tveganje in da nam točka ni dovolj. Žinič je začutil bolečine v zadnji stegenski mišici, zato se je preselil na desno stran Repas, da bi prinesel še eno ofenzivno rešitev,” je po dvoboju s Celjem dejal Damir Krznar.

Kljub rezultatskem primanjkjaju pa so bili med nedeljskim dvobojem opazni določeni koraki naprej k ustvarjanju boljše celotne podobe.
“Kar veseli, je, da smo naredili vse v 2. polčasu, da bi prišli do zmage. Nismo obupali, prevzemali smo odgovornost. Vsi so poskušali, od prvega do zadnjega, nihče se ni skrival, kar je pohvalno. Kdor dela, tudi greši. Bilo je tudi nekaj napak, ki jih bomo odpravljali, smo pa na pravi poti. Z rezultatom nikakor ne moremo biti zadovoljni, a moramo nadaljevati z delom. Hitro nas čaka nova tekma, takoj je treba preklopiti naprej. Fizično je neprijetno, da prihaja tako hitro, a je tudi dobro, saj je to tekmo treba hitro pozabiti.”

Naslednja postaja - Cluj. Na pot v sredo, v četrtek boj za nov evropski mejnik.
“Povezali smo dva zaporedna remija, ne bi bili razočarani niti ob morebitnem tretjem, a se tako ne bomo postavili. Šli bomo na zmago, ob tej usmeritvi lažje prideš vsaj do neodločenega rezultata. Če se braniš in si preračunljiv, se ne konča dobro. Naš namen v Cluju bo ofenziva, z željo, da bi zabili gol več od nasprotnika. Imamo pomanjkljivost zaradi precejšnje porabe moči v zadnjem obdobju, toda do Celja smo imeli tri dni za odmor in pripravo, zdaj imamo na voljo štiri dni. Ta en dan veliko pomeni, uspeli bomo obnoviti moči. Obljubimo lahko, da bomo pustili srce na igrišču in z vsemi razpoložljivimi aduti napadli evropsko jesen.”
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
43
Celje
30
DNŠ Mura
29
Luka Koper
28
Maribor
24
Domžale
22
Bravo
21
Radomlje
13
Gorica
11
Tabor Sežana
11