Članek
V nadaljevanje sezone z novim članom: za dodatno dimenzijo v ofenzivnem delu 26-letni hrvaški zvezni igralec
MARKO TOLIĆ IZ DINAMA V LJUDSKI VRT
Foto: Grega Wernig
Po vrnitvi iz Romunije takoj z letališča na trening, v Ljudskem vrtu pa je moštvo že dočakal novi član. Namen, da bi šli okrepljeni v nadaljevanje sezone, je dosežen: po sklenitvi dogovora se nam je pridružil Marko Tolić, 26-letni napadalno usmerjeni zvezni igralec iz Zagreba.

Športni direktor Marko Šuler ob predstavitvi novinca, ki prihaja z dobrimi priporočili (79 tekem in 17 zadetkov v hrvaškem prvoligaškem prvenstvu): “Želeli smo si, da bi zadeve uredili že prej, kar pa ni bilo mogoče. Potrebujemo okrepitve v pravem pomenu besede, dodatno širino moštva in verjamem, da smo dobili igralca, ki realno ob razmerah na nogometnem tržišču ne bi bil dosegljiv. Marko Tolić prinaša novo dimenzijo, s kvaliteto in sposobnostjo, da razbremeni moštvo. Gre za igralca, o katerem ni treba izgubljati besed. V ofenzivnem delu pomeni pomembno novo rešitev. Gre za posojo iz zagrebškega Dinama. moštvu se bo priključil že na petkovem treningu.”

Marko Tolić nov izziv sprejema z močno izraženo željo, da prispeva delež k preobrazbi in ponovnem vzponu moštva.
“Zame gre za poseben trenutek, saj prvič zapuščam Zagreb in bom prvič igral izven hrvaške lige. Vesel sem, da bo moj nov izziv prav v Mariboru. Zavedam se veličine kluba in tradicije, ki jo ima v slovenskem nogometu. Komaj čakam prve minute na igrišču z željo, da upravičim zaupanje. Vsi, ki spremljamo nogomet, vemo, da ima Dinamo po dva, tri igralce na vsakem igralnem položaju. Želel sem večjo minutažo, zato sem se odločil za selitev v Maribor in upam, da bom nadaljeval, kjer sem ostal v prejšnji sezoni. Nedvomno je veliko vlogo pri odločitvi imelo tudi spoznanje, da je trener Maribora Damir Krznar, ki me dobro pozna. Žal mi je, da nisem dočakal ekipe ob uvrstitvi v skupinski del, toda zdaj se moramo usmeriti k domačemu tekmovanju in s skupnimi močimi poskrbeti, da vrnemo Maribor, kamor sodi,” je ob prihodu v Ljudski vrt poudaril hrvaški nogometaš, ki si je za igranje v vijoličastem izbral dres s št. 44.
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
43
Celje
30
DNŠ Mura
29
Luka Koper
28
Maribor
27
Domžale
22
Bravo
21
Radomlje
13
Gorica
12
Tabor Sežana
12