Članek
Rok Kronaveter o neprijetni situaciji in o načrtu za dvoboj z Muro (nedelja, ob 17.30)
TRENUTNO PREMALO, MORAMO VEČ IN BOLJŠE
Foto: Grega Wernig
Po uspešnem začetku neprijeten zaključek evropskega poletja. Dvoboj v Romuniji je pomenil konec upov o skupinskem delu, sledi preklop na domače prizorišče. Kakšen je pogled iz slačilnice na trenutno situacijo? Več v pogovoru z najizkušenejšim udeležencem tekme.

“Podobno kot proti Sheriffu se nam je znova zgodilo, da smo prejeli gol v zadnjih trenutkih tekme. Na tako pomembnih tekmah bi to morali preprečiti. Če smo pošteni, je bil Cluj skozi celotno tekmo boljši, mi pa nismo bili na pričakovani ravni. Na takšni tekmi, tekmi sezone, ki je prinašala možnost napredovanja v skupinski del, bi morali prikazati veliko več,” je poudaril Rok Kronaveter.

Fantje se ob negativni seriji zavedajo svojega dela odgovornosti.
“Pri tekmecih je bil opazen padec v igri v zadnjih petnajstih minutah in bi lahko naredili nekaj. Ko je tako, se moraš boljše ubraniti. Je pa treba priznati, da takšen zadetek lahko dosežeš vsakih nekaj let. Poraz v Romuniji je bil res boleč, tega ne moremo skriti. Toda v tej seriji zaporednih tekem se moramo takoj preusmeriti k naslednjemu izzivu in treba je iti naprej. Zaslužili bi si več, moramo pa tudi vedeti, da imamo dokaj neizkušeno ekipo. Treba je upoštevati tudi proces dozorevanja, vendar je dejstvo, da bi morali biti uspešnejši.”

Naslednja postaja Murska Sobota. Nova priložnost že v nedeljskem popoldanskem terminu, z začetkom ob 17.30,
“Prvenstvo je osnova. Tudi lani v ligi nismo začeli najboljše, pa smo se v nadaljevanju sezone pobrali. Konec je evropski poti, zapravili smo preveč točk v ligaškem tekmovanju in zdaj potrebujemo dober odziv. Pozabiti moramo, kar je bilo. Zahvalimo se lahko navijačem, ki nam stojijo ob strani, čeprav nam ne gre. Počasi jim moramo začeti vračati podporo. Moramo biti boljši, igramo za Maribor in to, kar trenutno prikazujemo, je premalo. Treba je narediti vse, da že v nedeljo premagamo Muro.”
52.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
73
Celje
67
Maribor
62
Domžale
52
DNŠ Mura
52
Luka Koper
50
Radomlje
44
Bravo
36
Gorica
27
Tabor Sežana
24