Članek
Damir Krznar o zmagi v Murski Soboti z večkratnim pomenom
INJEKCIJA, KI SMO JO POTREBOVALI
Foto: Grega Wernig
Prekinitev negativne serije. V Murski Soboti težko prigarana zmaga, a z ustreznim odzivom moštva po vmesni neprijetni fazi. Mura je imela sicer več priložnosti v prvem polčasu, z odličnimi posredovanji se je izkazal vratar Menno Bergsen. Nato pa smo umirili tekmo, stabilizirali igro in prišli do dragocenih treh točk z zadetkom Roka Baturine.

“Sladka zmaga v trenutkih, ko smo bili nestabilni, s precej nihanji in je bilo ozračje v ekipi ter okoli kluba precej žalostno. Tokrat je šlo za kombinacijo znanja in mišic, da smo uresničili namen. Potrebovali smo to injekcijo v obliki zmage in upam, da je to samo začetek niza,” je po pomembnem koraku izpostavil Damir Krznar.

Kakšen je bil odziv v slačilnici po nestrpno pričakovani zmagi?
“Šlo je za čustveno izpraznitev, ki smo jo potrebovali. Vsak izmed nas je to doživljal po svoje, padel je kamen s srca, toda takoj sem opozoril fante, da ena lastovka ne naredi poletja. Pred nami je še vedno veliko dela, da bi bila podoba na igrišču boljša in bi uspeli priti do tiste točke, ko bi bili sposobni zmagovati serijsko. Pomembno je bilo prekiniti negativen niz, a tudi pridobiti zagon za naprej, ki smo ga nujno potrebovali.”

Na potek tekme je precej vplival tudi odziv s klopi, z menjavo igralnega sistema za drugi polčas.
“Šlo je za menjavo, v katero smo bili prisiljeni. Da umirimo napade tekmecev in ne trpimo toliko v fazi obrambe. Morali smo se deloma tudi podrediti Muri, saj je bilo nevarno igrati 2 na 2 proti njihovima močnima napadalcema. Ob tem ne gre zanemariti spoznanja, da je bila pri naših igralcih prisotna tudi določena mera utrujenosti po zaporednih tekmah in vmesni evropski preizkušnji. Z vsako postavitvijo nekaj pridobiš, a tudi izgubiš. Šli smo zavestno v spremembo postavitve, da bi zaprli sredino igrišča in imeli večjo posest žoge. Žrtvovali smo krilna igralca, vendar smo s tem posegom umirili tekmo in si namenili priložnost. Priložnost, ki smo jo nato znali izkoristiti.”

Med dvobojem v Fazaneriji tudi premiera, po petkovi priključitvi je Marko Tolić v nedeljo že pomagal moštvu.
“Dobro ga poznamo in vemo, kaj zmore. Je pa po vmesnem obdobju brez tekem izven tekmovalnega ritma., prav tako po le dveh skupnih treningih ni lahko osvojiti vse zahteve v novem moštvu. Verjamem, da nam bo Marko pomagal v nadaljevanju sezone in pomenil ustrezno okrepitev. Zdaj bo naš zaveznik tudi čas, ki ga bomo lahko izkoristili za možnost večjega števila treningov med tednom.”

Po olajšanju, ki smo ga potrebovali, smo že z mislimi pri novem izzivu.
“Zmaga je imela večkratni pomen, vrnila je tudi nasmeške na obraze. Brez uživanja v igri pa je težko opravljati do delo. Še vedno obžalujemo, da so naši evropski nastopi zaključeni, z veseljem bi preskakovali s tekme na tekmo in se prilagajali. Usmeriti se moramo le k domačemu tekmovanju, več bo časa za treninge in verjamem, da bomo dvignili nivo igre. Še bodo prisotna določena nihanja, vendar morajo biti v minimalnem obsegu. Takoj velja popolna osredotočenost na naslednjo tekmo. Zanima nas le Tabor, z željo po novi zmagi, a že zdaj poudarjam, da bo pot do uresničitve cilja vse prej kot lahka.”

32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
43
Celje
30
DNŠ Mura
29
Luka Koper
28
Maribor
24
Domžale
22
Bravo
21
Radomlje
13
Gorica
11
Tabor Sežana
11