Članek
Roko Baturina o vračanju pozitivne energije ob vstopu v septembrski tekmovalni program
VERJAMEM, DA SMO SE OTRESLI BREMENA
Foto: Grega Wernig
Namen dosežen. Naredili, kar smo želeli. Z zmago v Murski Soboti smo ustavili rezultatski padec in strnili vrste, tako da gremo z novo energijo v septembrski program.

“Tako ekipa kot jaz smo imeli post golov in zmag. Bila je zelo, zelo pomembna tekma za nas. Potrebovali smo to zmago in upam, da bomo nadaljevali v tem ritmu. Mura je ustvarila pritisk, trpeli smo v prvem polčasu, a smo z nekaj sreče in poguma vse prestali ter pripeljali dvoboj do želenega razpleta. Tudi na mišice, kot je napovedal trener pred tekmo.,” o uspešni misiji v Fazaneriji Roko Baturina.

Naloga je bila po vmesnem razočaranju ob zaključku evropskega tekmovanja še zahtevnejša, razplet pa je imel večkratni pomen.
“Menim, da smo pokazali tisti pravi odziv, srčnost in ustrezno mero bojevitosti. Iz truda celotne ekipe so prišle Mennove odlične obrambe, potem se nam je obrestovalo z golom. Opazno je bilo, da nam je zaradi negativne serije primanjkovalo samozavesti. Preveč tekem je bilo vmes brez golov in zmag, kar je vplivalo na nas v psihološkem smislu. Po doseženem zadetku je prišlo do določenega olajšanja in takoj je delovalo boljše.”

Nadaljujemo z enako osredotočenostjo, vendar z dodatnim zagonom. In povečanim motivom: sobotna tekma proti moštvu iz Sežane bo edina v Ljudskem vrtu med septembrskim programom.
“Verjamem, da smo z zmago v Murski Soboti odvrgli tisto breme, ki smo ga nosili po negativni seriji in se otresli psihološke blokade. Vsi vemo, kam sodi Maribor v slovenskem nogometu. Ne vidim razloga, da zdaj ne bi šlo navzgor. S to tekmo smo korak bližje temu, kot bi želeli biti. Moram pa poudariti, da mi je še vedno žal zaradi poraza v Romuniji. Ampak morali smo se zbrati in se osredotočiti na dvoboj z Muro, saj je bilo treba takoj preklopiti na ta, zaradi vseh okoliščin, za nas izredno pomemben dvoboj. Vmes nam je manjkalo časa za treninge, prihajali so novi igralci, a smo imeli serijo zaporednih tekem, s potovanji in vsemi obveznostmi. Žal ne igramo več evropskih tekem, a upam, da bomo zdaj dodali ritem in uspešno nadaljevali v prvenstvu.”
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
43
Celje
30
DNŠ Mura
29
Luka Koper
28
Maribor
24
Domžale
22
Bravo
21
Radomlje
13
Gorica
11
Tabor Sežana
11