Članek
Napovednik sobotnega dvoboja 8. kroga v Ljudskem vrtu (ob 17.30)
ZA NOV KORAK NAPREJ
Menno Bergsen: "Zmago v Murski Soboti potrditi še z eno uspešno predstavo.”
Foto: Grega Wernig
Prvi teden brez vmesne evropske tekme namenjen temeljitim pripravam na naslednji prvenstveni izziv. Poškodovani še niso nared za nastop, tako da Milec, Watson, Jug, Pihler in Šturm ostajajo izven kadra, zaradi udarca na treningu bo manjkal tudi Koderman, Maher pa bo v nadaljevanju sezone nabiral tekmovalno minutažo na posoji pri drugoligašu Kety Emmi Bistrica. In še potrditev kadrovske novice: po urejanju zahtevane papirologije za selitev v Slovenijo se bo predvidoma v prihodnjem tednu moštvu pridružil Ishaq Kayode Rafiu, 21-letni krilni napadalec iz Nigerije.

“Popolna osredotočenost je namenjena naslednjemu nasprotniku. Kot sem omenil že po nedeljski tekmi, vemo, da nas zdaj čaka najzahtevnejša naloga. Ta zmaga nas ni zaslepila, dobro, zelo dobro se zavedamo, da je pred nami še veliko dela do želene podobe na igrišču. Določeni mehanizmi v igri še niso osvojeni, zato bomo znova morali biti tekaško in po bojevitosti na visoki ravni, da bi dosegli namen,” v napovedniku sobotnega dvoboja Damir Krznar.

Tokrat je bilo med tednom nekaj več časa za trening in pripravo. Vse z namenom za naslednji korak naprej.
“Ker so pred tem fantje bili v seriji zaporednih tekem med evropskimi kvalifikacijami, smo imeli čas za regeneracijo, nekaj skupnih treningov in zdaj za zaključni taktični del priprave na tekmo. Tabor je kljub številnim spremembam v igralskem kadru ohranil prepoznaven slog igre, z neposredno, hitro igro v globino. So ekipa, ki morda največ med vsemi v ligi napada skozi sredino, imajo nekaj posameznikov, ki lahko povzročijo težave. Zato bomo morali dobro opraviti svoj del. Imamo še nekaj notranjih rezerv v igri, ki jih lahko aktiviramo in verjamem, da bomo naredili korak naprej z novimi osvojenimi točkami.”

Iz Murske Sobote smo se vrnili z dodatno spodbudo, ob točkah tudi z nedotaknjeno mrežo. Pomemben delež k nadgradnji tekme je prispeval Menno Bergsen: “Vedno je cilj, da ne prejmemo zadetka in jih skušamo doseči največ, kot je to mogoče. ‘Clean sheet’ proti Muri je skupna, ne moja zasluga. Moramo nadaljevati v tem ritmu in če bomo prenesli energijo s treningov v tekmo, verjamem, da se bomo znova veselili. Je pa tekma proti Muri že pozabljena. S psihološkega vidika je bilo zelo pomembno, da smo zmagali, a smo prejšnjo tekmo že odmislili. Trener je prinesel novo energijo, tudi nekatere nove zamisli. Prilagajamo se na zahteve, žal ne bo več na sporedu evropskih preizkušenj in bomo imeli med tednom več časa za trening. Je pa vsaka tekma zgodba zase in zdaj je v ospredju le sobotna. Storili bomo vse, da potrdimo zmago v Murski Soboti še z eno uspešno predstavo.”

Ljudski vrt, sobota, ob 17.30. NK Maribor – CB24 Tabor Sežana, krog št. 8.

32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
43
Celje
30
DNŠ Mura
29
Luka Koper
28
Maribor
24
Domžale
22
Bravo
21
Radomlje
13
Gorica
11
Tabor Sežana
11