Članek
Rok Kronaveter po sobotni tekmi povsem odkrito o neprimerni podobi moštva
TAKO SE NE IGRA ZA MARIBOR
Osmi prvenstveni krog, drugi remi. Toda kljub spoznanju, da smo se izognili porazu po vmesnem zaostanku z 0:2, nismo imeli razlogov za zadovoljstvo.

“Edina pozitivna zadeva je, da smo uspeli vsaj izenačiti. Ampak menim, da naša podoba ni bila ustrezni ravni. Prvi polčas je bil res katastrofalen, brez želje, volje. Tako se ne igra za Maribor, zato bi se zahvalil navijačem, da nam stojijo ob strani v takšnih trenutkih, čeprav nam ne gre. Toda z naše strani je to veliko, veliko premalo. Če igraš za Maribor, je treba na igrišču prikazati več,” v pogovoru po sobotni tekmi odkrito o dogajanju na igrišču Rok Kronaveter, ki je z zadetkom in asistenco prispeval delež med reševanjem točke.

Milimetrski ofsajd v akciji pred predložkom v kazenski prostor pa mu je odvzel pred izenačenjem še en zadetek.
“Škoda, da ni bil priznan. Tabor je bil v določenem šoku in osredotočen na obrambo, kar je bilo z njihove strani razumljivo glede na rezultat. Imeli bi nekaj več časa za zadnje poskuse, morda bi lahko dosegli še kaj več. Naj ostane vsaj teh 20 minut kot osnova, na kateri lahko gradimo, a je treba 20 minut raztegniti na 90.”

Zmaga v Murski Soboti je nakazovala napovednik določenega premika, vendar nismo uspeli začeti želene uspešne serije.
“To je dokaz, da moraš biti na vsaki tekmi na najvišji ravni zavzetosti. Vsaki gostujoči ekipi pomeni igranje v Ljudskem vrtu dodaten motiv, tega se moramo zavedati. Če se ne postavimo z enako mero agresivnosti, želje, je odraz takšen, kot smo videli v soboto. Razen v zadnjih 20 minutah je bilo vse skupaj z naše strani res slabo. Kako se je treba boriti, je bilo opazno šele v drugem polčasu. Saj se zgodi, da izgubiš, tudi na tekmah, ko igraš dobro in si ustvarjaš priložnosti. Ampak način, kako izgubiš, se razlikuje. S takšnim odnosom na igrišču si več nismo zaslužili.”

Zdaj gremo v serijo gostovanj, najprej v nedeljo proti Bravu.
“Spet nas čaka težka tekma, na zahtevnem igrišču. Po vsem, kar se je dogajalo, potrebujemo pravi odziv. Igramo za Maribor, ob zavedanju, da je v vsako tekmo treba kreniti z mislijo o zmagi, je naslednja zahteva povezana z neizmerno močneje izraženo željo na igrišču. Predvsem pa je treba pokazati neprimerno več kakovosti.”
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
43
Celje
30
DNŠ Mura
29
Luka Koper
28
Maribor
24
Domžale
22
Bravo
21
Radomlje
13
Gorica
11
Tabor Sežana
11