Članek
Max Watson o poteku okrevanja in odštevanju do vrnitve na igrišče
NAJTEŽJE JE SPREMLJATI LE Z RAZDALJE
Foto: Grega Wernig
Z nami ga ni od derbija. Ko je v 83. minuti moral z igrišča, je bilo jasno, da nepogrešljivega člana obrambne vrste z začetka sezone nekaj časa ne bo na voljo. Max Watson je zaradi poškodbe kolena od 7. avgusta izven igrišča, zdaj pa vstopa v zaključno fazo okrevanja in odšteva do trenutka, ko bo znova dobil dovoljenje za vadbo z moštvom.

“Trenutno stanje je zadovoljivo. Po napovedih naj bi okrevanje trajalo 4 do 6 tednov, zdaj smo v četrtem tednu. Nisem še povsem pri močeh za večje obremenitve, a vse poteka brez dodatnih zapletov. Pri hoji ali v vsakdanjem življenju nimam težav, sicer še uporabljam opornico, le pri določenih gibih začutim bolečino v kolenu. Med fazo okrevanja sem ob terapijah na kolesu in opravljam določene vaje, z namenom krepitve mišic okrog kolena. Napovedi so spodbudne, prihodnji teden bi že lahko začel s tekom in upam, da se bom med reprezentančnim premorom priključil moštvu,” ob preverjanju trenutnega stanja 26-letni švedski branilec, ki se je sredi največjih poletnih bitk moral soočiti z neprijetno izkušnjo.

Da ga čaka večtedenski premor, se je moral sprijazniti že kmalu po odhodu z igrišča.
“Takoj sem slutil, da gre za resnejšo poškodbo. Začutil sem močno bolečino v kolenu, skušal teči, menjavati smeri, slediti nasprotniku, a sem takoj spoznal, da je nekaj narobe in moral z igrišča. Prvi vtis je bil slab tudi za zdravniško službo. Delovalo je, da gre za strgano vez in bo potrebna operacija. A se je po temeljitem pregledu k sreči izkazalo, da ni tako hudo. Nekoliko mi je odleglo, seveda pa so ostali mešani vtisi, saj sem se zavedal, da je poletni tekmovalni del zame končan.”

Za naslednje izzive še ne bo nared, bo pa Watson med oktobrskim tekmovalnim programom že med kandidti za nastop. Z dvojno željo: da se do takrat obrne navzgor tudi rezultatska krivulja.
“Pogrešam občutke, ko si na treningu s soigralci, ko prideš na igrišče, pred navijače in skušaš pomagati moštvu. Najtežje je spremljati dogajanja z razdalje, ko ne moreš vplivati na igro in lahko le nameniš podporo ekipi. Situacija ni prijetna, trenutno nam žal ne gre po načrtih. Dobro smo začeli evropske kvalifikacije, a se v nogometu zadeve hitro obrnejo in smo zašli v krizo. Zdaj smo začeli novo poglavje, potrebujemo nekaj časa, da sprejmemo vse trenerjeve zahteve. Vemo, da vsi pričakujejo, da bo Maribor zmagoval serijsko. In vemo, da moramo odigrati na višjem nivoju. Storili bomo vse, da poskrbimo za napredek v igri in upam, da bo to opazno tudi pri rezultatih.”
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
43
Celje
30
DNŠ Mura
29
Luka Koper
28
Maribor
24
Domžale
22
Bravo
21
Radomlje
13
Gorica
11
Tabor Sežana
11