Članek
Napovednik 9. prvenstvenega kroga: Bravo - Maribor (nedelja, 15.00)
POVRNITI MIR V IGRI
Foto: Grega Wernig
Začenjamo serijo treh zaporednih gostovanj. Z namenom, da odpremo novo uspešno poglavje. Ob zaključku prve četrtine prvenstva je na sporedu dvoboj z Bravom. V Ljubljani, v nedeljo. Z začetkom ob 15. uri.

“Kadrovskih težav ni, med kandidate za moštvo se je vrnil tudi Sirk. Med tednom smo obnovili tudi fizične kapacitete, saj nas čaka intenzivna tekma proti ekipi Brava, ki goji slog igre z veliko dinamike in hitrosti, ampak verjamem, da bomo našli pot do uspeha. Imeli smo dovolj časa za temeljite priprave in analize, ki so potrdile izhodišče naših težav. Prejšnja tekma proti Taboru se ne sme več ponoviti, podatek, da smo imeli 16 neizsiljenih napak v enem polčasu, je zaskrbljujoč. Zato smo namenili veliko časa treningom, z osnovnim vodilom, kako se dvigniti na višjo raven. Predvsem pa moramo pri tem namenu povrniti mir v igri in potrpežljivost ob pripravi napada. Rad bi, da bo to opazno že v nedeljo,” v napovedniku kroga št. 9 Damir Krznar.

O pogledu na trenutne razmere iz igralskega zornega kota Gregor Sikošek: “Najprej smo opravili skupno analizo prejšnje tekme, do podrobnosti. Trenerji so nas opozorili na zadeve, ki niso bile dobro opravljene. Predvsem pri vračanju v obrambo in izgubljenih žogah. Moral pa je tudi vsak pri sebi razmisliti, kaj storiti, da bi popravili stanje. Iščemo odgovore, prizadevamo si, da bi se vrnili na nekdanje tirnice. Spomnimo se, kako smo igrali še na začetku sezone ali med prejšnjo sezono. Včasih je delovalo, da lahko dobimo gol le po naključju. Ali iz enajstmetrovke, če koga zadene žoga v roko. Moramo povrniti to stabilnost v obrambi in potem bo tudi celotna podoba boljša.”

Obračanje rezultatske krivulje navzgor bi občutno vplivalo tudi na stanje duha v slačilnici.
“Seveda bi bilo boljše, če bi zmagovali. Splošno stanje je sicer v redu, ni nobenih klanov ali nesporazumov. Dobro se razumemo med seboj, se veliko pogovarjamo in s skupnimi močmi se bomo potrudili, da bi se čim prej izvlekli iz neprijetne situacije, saj je povsem razumljivo, da so rezultati tisti, ki ustvarjajo pozitivno energijo ter dobro razpoloženje.”

Skupni cilj je poskrbeti, da bi nedeljska tekma pomenila novo prelomnico sezone.
“Gostovanja pri Bravu so vedno specifična, v popoldanskem terminu bomo opravili tudi sobotni zadnji trening za prilagajanje na nedeljsko tekmo. Zavedamo se, kaj nas čaka, a se hkrati tudi zavedamo, da moramo igrati boljše. In tudi bomo! Gremo po zmago.”
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
43
Celje
30
DNŠ Mura
29
Luka Koper
28
Maribor
24
Domžale
22
Bravo
21
Radomlje
13
Gorica
11
Tabor Sežana
11