Članek
Pogled s klopi: s trenerjem o najpomembnejših spoznanjih z dvoboja proti Bravu
KAR ŠTEJE, SO LE TOČKE
Foto: Grega Wernig
Zaključek prve četrtine prvenstva je pomenil začetek serije treh zaporednih gostovanj. V želji po uspešni otvoritvi novega poglavja je bil namen dosežen, z odločilno potezo po akciji iz kota. Tokrat je štel le rezultat.

“Zelo zahtevna, nervozna tekma. Predvsem v 1. polčasu. Ne samo z naše, ampak tudi s strani nasprotnika. Kar lahko veseli, je vstop v 2. polčas, ko smo končno uspeli spustiti žogo na tla. Ko smo povezali nekaj zaporednih podaj, smo prihajali do konkretnejših priložnosti. Po golu smo bili zanesljivi v obrambi, z dobrim blokom. Škoda, da nismo nekaj protinapadov, ki smo jih imeli, boljše izpeljali, še kdaj zadeli in smo posledično bili v negotovosti do zadnje minute. Kar bomo pomnili, so točke, ki so nam nujno potrebne. Smo v tolikšnem točkovnem primanjkljaju, da moramo dobiti vsako tekmo, četudi na takšen način,” je poudaril Damir Krznar, ki je za nedeljski dvoboj z Bravom posegel po spremembi igralnega sistema.

“Šli smo zavestno v postavitev s tremi osrednjimi branilci in z dodatnim igralcem v zvezni vrsti. Na krilnih položajih nimamo toliko rešitev za iskanje globine, zato smo se odločili, da skušamo pridobiti na stabilnosti. Ampak glede na štiri veziste nam je primanjkovalo povezanosti v igri in nisem bil povsem zadovoljen z izvedbo. Na tem dejavniku bomo še morali delati.”

Rezultati ustvarjajo ozračje in omogočajo bolj mirno nadaljevanje delovnega projekta preoblikovanja moštva. Zdaj je na temeljih uspešne ljubljanske misije v mislih le naslednje nedeljsko popoldne.
“Lepše je, ko v nov teden vstopiš z zmago, z nasmehom. Toda s te tekme štejejo le točke, druge zadeve gredo v pozabo. Pred nami so novi izzivi, takoj se usmerjamo k dvoboju z Radomljami. Še ena zmaga bi bila zelo pomembna. Zavedamo se, da je pred nami še veliko dela in čas, ki ga bomo imeli na voljo med reprezentančnim premorom, želimo dobro izkoristiti. Z namenom, da bi prišli v oktobrski tekmovalni program v boljšem stanju in tudi z razširjenim kadrom, saj se nam bo pridružil tudi kdo izmed poškodovanih igralcev, ki uspešno okrevajo.”
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
43
Celje
30
DNŠ Mura
29
Luka Koper
28
Maribor
24
Domžale
22
Bravo
21
Radomlje
13
Gorica
11
Tabor Sežana
11