Članek
Jan Repas o pomembni zmagi v Ljubljani za dodaten zagon v nadaljevanju sezone
NAJ BO DRUGA ČETRTINA USPEŠNEJŠA
Foto: Grega Wernig
Za nami je prva četrtina prvenstva. Pestra, prepletena z osmimi vmesnimi tekmami kvalifikacij v evropskem pokalnem tekmovanju. S primanjkljajem točk, a z uspešnim zadnjim poglavjem.

“Za nami je izjemno zahtevna tekma. Bravo se nam je dobro postavil po robu, tekmeci so imeli tudi nekaj priložnosti, a k sreči niso zadeli. Igrali smo potrpežljivo, si priigrali še nekaj obetavnih situacij, ki bi jih lahko boljše izkoristili. Sploh v prvem polčasu. V drugem polčasu smo nato bili več pri žogi, igrali smo boljše in iz prekinitve prišli do zadetka,” o dvoboju z Bravom Jan Repas, avtor odločilne poteze.

Do izraza je prišla uspešno izvedena akcija ob izvajanju kota.
“Glede akcije smo imeli pripravljene različne rešitve. Rok je videl, kako so bili postavljeni vsi igralci, opazil je, da sem ostal neoviran na robu kazenskega prostora in mi z natančno podajo pripravil položaj za udarec.”

Z drugega zaporednega gostovanja s polnim izkupičkom. Podobno kot v dvoboju z Muro smo uspeli ohraniti mrežo nedotaknjeno, en zadetek pa je zadostoval za zmago.
“Dobili smo še eno potrditev, kako pomembno je zadržati ničlo, ne prejeti zadetka. Po tekmi z Muro smo se dogovorili, da moramo biti še aktivnejši v fazi napada. Imeli smo nekaj več ofenzivnih poskusov. Glede igre sicer ni bilo vse po željah, a smo dosegli namen, kar je bilo v tem trenutku najpomembnejše.”

Pred reprezentančnim premorom še ena tekma, popolna osredotočenost je zdaj na nedeljskem gostovanju pri Radomljah.
“Takoj smo odmislili Bravo in se usmerili k Radomljam. Moramo v drugo četrtino prvenstva z dodatnim zagonom in bolj pozitivno energijo. Verjamem, da sledi tudi točkovno uspešnejše obdobje.”
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
43
Celje
30
DNŠ Mura
29
Luka Koper
28
Maribor
24
Domžale
22
Bravo
21
Radomlje
13
Gorica
11
Tabor Sežana
11