Članek
Ishaq Kayode Rafiu prispel v Ljudski vrt, prvič na treningu z moštvom v sredo
ODSLEJ BO ZAME VSE DRUGAČE
Foto: Miha Vidrih
Ishaq Kayode Rafiu je prispel. Trajalo je dlje, kot bi si želeli, a se je izšlo po predvidenem načrtu. Po vmesni predstavitvi in registraciji na daljavo smo 21-letnemu Nigerijcu tudi uradno dobrodošlico v Ljudskem vrtu izrekli v torkovem popoldnevu.

“Navdušen sem, da sem tukaj. Zelo dolgo je trajalo, a sem vesel, da sem postal del NK Maribor. Obljubil sem si, da bom storil vse, da bi pokazal, kaj zmorem in pomagal moji ekipi,” je poudaril ob prihodu v vijol’čni dom.

Zaradi urejanja zahtevane papirologije ob prvi selitvi v Evropo se bo pridružil nekoliko pozneje, a v dobrem stanju.
“Spoznanje, da bom prvič igral v Evropi, pomeni uresničitev mojih sanj. Med procesom pridobivanja vizuma sem bil aktiven in nisem zamudil nobenega treninga. Zdaj sem tukaj in lahko takoj začnem z delom. Ne bo me treba čakati, lahko se pridružim pri delu najhitreje, kot je mogoče.”
 
Med čakanjem na prihod ni izgubljal časa. Tako je uvodno fazo spoznavanja z zahtevami, ki ga čakajo, opravil že v Nigeriji.
“Ves čas sem spremljal tekme Maribora in spodbujal moštvo. Veliko sem se naučil, saj menim, da je pomembno, da kot igralec že pred prihodom veš, kako igra tvoja ekipa. Da nimaš težav, ko se pridružiš. Tako sem si ogledal precej tekem, na zadnji smo igrali s tremi branilci. Ker je bila tekma v gosteh, smo morali zgostiti sredino in tako priti do želenega rezultata ter zmage z 1:0. Pridobil sem veliko informacij, zame je še težko izgovoriti imena nekaterih soigralcev, a bom sčasoma spoznal vse. Verjamem, da imamo dobro ekipo in bomo to tudi potrdili.” 

Nigerijski reprezentant bo prvi trening v Ljudskem vrtu opravil v sredo. Izbral si je dres s št. 31 in vijol’čno zgodbo začenja z velikim motivom.
“Rad dosegam zadetke, a tudi prispevam asistence. Ko podaš, ti bo soigralec podal nazaj in to je osnovno pravilo igre. Komaj čakam, da bom prvič igral pred navijači Maribora. To bo poseben trenutek in vem, da bo zame odslej vse drugače.”

11.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
23
Olimpija
19
Luka Koper
18
Bravo
17
Maribor
14
DNŠ Mura
13
Aluminij
10
Domžale
8
Radomlje
8
Rogaška
8