Članek
Trenerjev napovednik dvoboja z Radomljami (nedelja, ob 17.30)
ŽELJE SO URESNIČLJIVE
Foto: Grega Wernig
Še 90 minut v septembru. Drugo četrtino prvenstva odpiramo z drugim v seriji treh zaporednih gostovanj.

“Zelo pomembno bi bilo povezati še eno zmago, takšne so naše želje, a tudi zmožnosti. Moramo pa biti znova na najvišjem nivoju glede teka, agresivnosti, osvajanja t.i. drugih žog. Sprejemamo vlogo favorita, gremo po tri točke, za katere pa se bo treba močno potruditi,” med zaključnim delom priprav na nedeljski dvoboj z Radomljami pravi Damir Krznar.

Zasedba na treningih je od tega tedna številčnejša, priključil se je tudi Ishaq Kayode Rafiu. Toda takojšnja premiera nigerijskega reprezentanta je še vprašljiva.
“Gre za krilnega napadalca s prepoznavnimi značilnostmi, zato bo v nekaterih zamislih lahko tudi v vlogi drugega napadalca. Njegovo pravo stanje bomo videli čez dva, tri tedne. Kar prikazuje doslej, pomeni dober obet. Glede na to, da je Rafiu z moštvom opravil le dva treninga, bo še treba počakati, ali bo že v kadru. Odločili se bomo do tekme. Prehitro je še za konkretnejša spoznanja, zanj bo dober test vmesni pripravljalni dvoboj med reprezentančnim premorom in bo pomenil novo moč za nadaljevanje sezone.”

Za napadalni učinek je v zadnjih dveh tekmah poskrbela naveza Rok Kronaveter-Jan Repas.
“Ne samo zaradi učinka, veseli me, kar Kronaveter prinaša moštvu. Kot starejši igralec je zgled glede bojevitosti, truda in teka, na njegovem primeru lahko potem od drugih zahtevaš več. Repas potrjuje, da je naš temeljni igralec na sredini igrišča, čakamo še Tolića, da se priključi in potem bomo imeli še večjo napadalno stabilnost ter konkretnost. Tolić še potrebuje nekaj časa, saj je bil dolgo izven tekmovalnega ritma. Zadnjo tekmo je odigral med poletnimi pripravami. Pomembno je, da želi in hoče. Zaveda se, da ni dovolj, kar je prispeval doslej in verjamem, da bo v prihodnje iz tekme v tekmo boljši.”

Glede na prejšnjo tekmo v Ljubljani bo tokrat treba poiskati novo rešitev pri sestavi obrambne vrste. Sven Šoštarič Karič bo zaradi štirih rumenih kartonov na tribuni. Odločitve o igranju s tremi branilci ali s štirimi igralci v obrambni vrsti bodo sprejete glede na različne okoliščine.
“Imeli smo dovolj časa za preizkušanje določenih zamisli med tednom. Ne vztrajam le pri enem igralnem sistemu, opredeljevali se bomo glede na posamezno tekmo. Veliko je pri tej odločitvi odvisno od kadra, ki ga imaš na voljo. Včasih tudi od nasprotnika, čeprav se nerad prilagajam. Bolj kot način pa me zanima predvsem slog igre. Sem optimist, saj fantje sprejemajo zamisli. Ob prihodu novega trenerja najprej pridobiš na pozitivnem šoku, potem mora priti do povezanosti trenerja in ekipe. Zadeve prihajajo na višji nivo. Doslej smo šli bolj na moč in bojevitost, zdaj že pri gradnji napada pridobivamo na potrpežljivosti. Dobili smo občutek, kdaj v širino in kdaj v globino. Proti Radomljam bo šlo za dvoboj z ekipo, ki kdaj poseže po spremembi sistema, ne spreminja pa načina igre. Imajo ofenzivno usmerjenost, želijo z napadalno miselnostjo do uspeha. To bo tekma za večjo posest, ob nadzoru nad igro pa potrebujemo tudi ustrezno mero agresivnosti, količine teka in želje po zmagi.”

Krog št. 10. Radomlje – Maribor, nedelja, ob 17.30.
11.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
23
Olimpija
19
Luka Koper
18
Bravo
17
Maribor
14
DNŠ Mura
13
Aluminij
10
Domžale
8
Radomlje
8
Rogaška
8