Članek
Nemanja Mitrović o dvojnem motivu za uspešno predstavo proti Radomljam (nedelja, 17.30)
TUDI ZARADI PRVEGA KROGA
Foto: Grega Wernig
Za dvoboj z Radomljami je več kot dovolj razlogov za igro z dodatnim navdihom. Ob lovu na izboljšanje točkovnega izkupička, a tudi zaradi neprijetnega razpleta v prvem krogu, ko smo odprli ligaško sezono s porazom z 0:3.

“Tista tekma je bila res slaba z naše strani, na podlagi tega lahko poiščemo le še dodaten motiv. Gre za igrivo, živahno ekipo, lepo jih je gledati na igrišču, a smo v fazi, ko moramo predvsem gledati nase. Poraz z 0:3 v Ljudskem vrtu je bil neprijeten in je pomenil hud udarec. Potrebujemo zmago, tekma proti Radomljam bo zelo pomembna za nas. Da potrdimo dober rezultat proti Bravu in skušamo začeti serijo zmag. To nam manjka, moramo izboljšati stanje na lestvici in dvigniti samozavest,” izpostavlja dvojni motiv v nedeljski tekmi Nemanja Mitrović, ki sicer v prvem krogu ni igral.

Vmes je manjkal zaradi poškodbe, nato ostal na klopi, v prejšnjem krogu pa znova zavzel mesto v obrambni vrsti.
“Sven in Luka sta zelo dobro odigrala, tudi na evropskih tekmah. Izpustil sem nekaj treningov, čakal na priložnost. Vedno sem pripravljen pomagati ekipi, v začetni enajsterici ali kot spodbuda s klopi. S skupnimi močmi moramo narediti vse, da obrnemo rezultatsko krivuljo navzgor. Ne smemo več zapravljati točk. Veseli spoznanje, da na zadnjih gostovanjih proti Muri in Bravu nismo dobili gola, niz želimo podaljšati v nedeljo.”

Ne glede na taktični načrt za krog št. 10 je namen znan.
“Postavitev ni odločilna, ampak želja, stopnja agresivnosti, močno izražena volja. Če nisi nepopustljiv v dvobojih, je vse drugo obrobnega pomena. Iz tega moramo izhajati. Če uspevamo ohraniti mrežo nedotaknjeno, je lažje med tekmo tudi v fazi napada, kar je bilo opazno proti Muri in Bravu. Upam, da se zdaj dvigujemo v igri. Ko ne zmagaš toliko tekem zapored, razumljivo pride do pomanjkanja samozavesti. Tudi pritisk je opravil svoje, ob tem ni bilo veliko časa za treninge, novi igralci so se morali hitro privajati na zahteve. Vemo, kakšna so pričakovanja javnosti in zaradi različnih okoliščin smo se znašli v težavah. Zdaj verjamem, da je negativno obdobje za nami.”

Krog št. 10. Radomlje – Maribor, nedelja, ob 17.30.
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
43
Celje
30
DNŠ Mura
29
Luka Koper
28
Maribor
24
Domžale
22
Bravo
21
Radomlje
13
Gorica
11
Tabor Sežana
11