Članek
Damir Krznar po bolečem porazu
BREZ POSLEDIC NE BO ŠLO
Foto: Grega Wernig
Novo razočaranje. Ostali smo brez točk, brez doseženega zadetka in znova končali tekmo v nepopolni zasedbi. V pogovoru po tekmi z Domžalami Damir Krznar o najbolj izpostavljenih temah.

O bolečem porazu…
“Vse je bilo videno na igrišču. Prvi polčas je minil ob odprti tekmi, ena na ena skoraj po celotnem igrišču, z veliko teka in energije na obeh straneh. Obžalujemo pa iz tega obdobja prejet zadetek, to me najbolj boli. Prekinitev je zadeva discipline, hotenja in odgovornosti. Na odmor pa smo odšli z zaostankom prav zaradi prekinitve. Iz prekinitve se je nato dokončno prelomilo. Iz naše prekinitve, ko nismo uspeli spraviti žoge v mrežo iz bližine ali se boljše odzvati. Sledil je protinapad, iz katerega je pozneje prišlo do rdečega kartona Sikoška, iz prekrška do drugega gola, nato še do druge izključitve in potem nismo več imeli tekme pod nadzorom.”

O kartonih in že tretji zaporedni tekmi, ki je nismo končali z enajstimi…
“Smo ekipa z največ rumenimi in zdaj tudi rdečimi kartoni v ligi, sam pa sem nezadovoljen z agesivnostjo, tekom, odločnostjo v dvobojih...”

O prvi prelomnici dvoboja…
“Kar vemo in smo vnaprej opozarjali, je, da bodo tekmeci pogosto posegali po povratnih žogah. Postavili smo igralce na vse položaje, za katere smo predvideli, da jih moramo, toda nekaterih zadev ne gre preprečiti. Imeli smo igralca na tej liniji, a ga je igralec, ki je prihajal, izvlekel. Čestitke Domžalam na tej potezi, a če bi bili agresivnejši, bi moral kdo izmed naših igralcev v blok.”

O drugem golu…
“Grmelo je v slačilnici zaradi te situacije, kot zaradi prvega gola. Ob vsaki prekinitvi namreč zahtevam visok skok s strani zidu, tokrat pa so se zgodila nekatera nespoštovanja določenih dogovorov in postavitev. Zaradi tega bodo sledile kazni. Da ne bo nesporazumov, odgovornost je najprej moja. Jaz sem tisti, ki ga igralci niso izpoštovali. Prav tako pri drugem rdečem kartonu. Ni bilo potrebe izzvati sodnika, da pri določenih situacijah pokaže manjšo naklonjenost. Roku sem rekel, naj se umiri. Ni bilo potrebe po vmesnih razpravah in zgodilo se je, kar se je. To je nesprejemanje kritike nadrejenega, kar zahteva posledice.”

O neučinkovitosti oz. premajhni ustvarjalnosti…
“Predaleč smo od vrat. Ko pridemo bližje, pa to počenjamo s premajhnim številom igralcev. Ker se nam dogaja že v nizu, se bo treba odzvati. Videli bomo, ali s spremembo postavitve ali z drugačnim izborom igralcev. Morali smo tokrat poseči tudi po določenih novih kadrovskih rešitvah, ki pa niso dosegle namena.”

O le petih osvojenih točkah v prvenstvenih dvobojih na domačem igrišču…
“Zakaj moštvu povzroča domači teren takšne preglavice, kljub vsem dosedanjim spoznanjem ne morem razvozlati. Namesto motiva bi lahko pomenilo igranje pred domačimi navijači oteževalno okoličino. Toda tokrat ni bilo gledalcev, tako da to ne drži. Bolj gre za splet okoliščin, da smo doma manj uspešni kot na gostovanjih. Ta zgodba je bila zgodba zase. Načrtovali smo, da gremo v nadaljevanje tekme z drugačno postavitvijo, a se je zgodila prva izključitev in nato še druga. Potem nismo mogli umakniti še kakšnega zveznega in dodati krilnega igralca. Zadeve so šle v drugo smer.”

O odzivu in iskanju poti iz neprijetne situacije…
“Poskušali smo že na različne načine, a pravega odziva nismo dočakali. Vse, kar še preostane, je finančna kazen. Glave so vroče, ne bi želeč preveč govoriti takoj po tekmi, a zagotovo ne bo ostalo brez posledic. Gre pa za zadeve, ki jih bomo reševali znotraj štirih klubskih sten. Zdaj potrebujemo veliko mirnosti, pameti, da moštvo ‘resetiramo’. Zagotovo bo nekaj bolečih rezov, brez katerih v takšnem trenutku ne gre. Nedvomno gre za krizni trenutek, krizno situacijo, s kriznimi odločitvami, ki včasih niso prijetne.”

32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
44
Luka Koper
32
Celje
31
Maribor
30
DNŠ Mura
30
Domžale
28
Bravo
22
Gorica
13
Radomlje
13
Tabor Sežana
12