Članek
Martin Milec odkrito o trenutni podobi moštva
MORAMO SE POŠTENO ZAMISLITI
Foto: Grega Wernig
“Tekma, ki jo je treba čim prej pozabiti. Kar smo prikazali, je sramota!”

Martin Milec je po tretjem zaporednem prvenstvenem porazu stopil pred mikrofone in odkrito spregovoril o aktualnem vijol’čnem trenutku. Igralci so po trenerjevem monologu po zadnjem sodniškem žvižgu še nekaj časa ostali v slačilnici, z zavedanjem, da predstava proti Domžalam ni bila na ravni NK Maribor. V nobenem pogledu.
“Noben pogovor nam več ne pomaga, vsak se mora pošteno zamisliti nad seboj. Če je to, kar prikazujemo, največ, kar lahko damo, si ne zaslužimo tega dresa. Nimam drugih besed, potem smo preprosto preslabi.”

Sobotno tekmo smo končali z dvema igralcem manj, kar pa ne gre uvrstiti med odločilne dejavnike za podobo na igrišču.
“Rdeča kartona sta nam še bolj otežila nalogo, toda naš največji problem je v tem, da si v zadnjih treh tekmah nismo ustvarili prave priložnosti. Ko smo ostali z igralcema manj, je bila tekma že odločena. Dokler ne bo pravega odnosa, prave bojevitosti na igrišču in je vse podrejeno iskanju poti do zmage, je vse brezpredmetno. Lahko pripeljemo sto novih igralcev, trenerjev, pripravimo sto različnih taktik pa ne bo pomagalo. Odnos, želja, borbenost. Te zadeve morajo biti vedno na prvem mestu, v soboto pa niso bile opazne,” je izpostavil kapetan, ki se je po dolgi odsotnosti vrnil v tekmovalni ritem, a odšel z igrišča z grenkim priokusom.
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
43
Celje
30
DNŠ Mura
29
Luka Koper
28
Maribor
27
Domžale
22
Bravo
21
Radomlje
13
Gorica
12
Tabor Sežana
12