Članek
Martin Milec odkrito o trenutni podobi moštva
MORAMO SE POŠTENO ZAMISLITI
Foto: Grega Wernig
“Tekma, ki jo je treba čim prej pozabiti. Kar smo prikazali, je sramota!”

Martin Milec je po tretjem zaporednem prvenstvenem porazu stopil pred mikrofone in odkrito spregovoril o aktualnem vijol’čnem trenutku. Igralci so po trenerjevem monologu po zadnjem sodniškem žvižgu še nekaj časa ostali v slačilnici, z zavedanjem, da predstava proti Domžalam ni bila na ravni NK Maribor. V nobenem pogledu.
“Noben pogovor nam več ne pomaga, vsak se mora pošteno zamisliti nad seboj. Če je to, kar prikazujemo, največ, kar lahko damo, si ne zaslužimo tega dresa. Nimam drugih besed, potem smo preprosto preslabi.”

Sobotno tekmo smo končali z dvema igralcem manj, kar pa ne gre uvrstiti med odločilne dejavnike za podobo na igrišču.
“Rdeča kartona sta nam še bolj otežila nalogo, toda naš največji problem je v tem, da si v zadnjih treh tekmah nismo ustvarili prave priložnosti. Ko smo ostali z igralcema manj, je bila tekma že odločena. Dokler ne bo pravega odnosa, prave bojevitosti na igrišču in je vse podrejeno iskanju poti do zmage, je vse brezpredmetno. Lahko pripeljemo sto novih igralcev, trenerjev, pripravimo sto različnih taktik pa ne bo pomagalo. Odnos, želja, borbenost. Te zadeve morajo biti vedno na prvem mestu, v soboto pa niso bile opazne,” je izpostavil kapetan, ki se je po dolgi odsotnosti vrnil v tekmovalni ritem, a odšel z igrišča z grenkim priokusom.
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
48
Luka Koper
35
Celje
34
Maribor
33
Domžale
31
DNŠ Mura
31
Bravo
22
Gorica
13
Radomlje
13
Tabor Sežana
12