Članek
V napovedniku sobotnega gostovanja v Celju Damir Krznar in Max Watson
SKUPAJ V DOBREM IN SLABEM
"V nogometu je tako, da ena tekma lahko spet povsem obrne situacijo"
Foto: Grega Wernig
Zadnja tekma v oktobru. Poglavje, ki se vmes ni izšlo po željah in pričakovanjih, zaključujemo v Celju. Sobotni štajerski obračun se bo začel ob 20.15.

“Najprej smo morali vrniti ekipo v življenje, če se lahko tako izrazim. Ko ni dobro, sledi kazen, to je razumljivo. Sodim med trenerje z liberalnimi stališči, a v kriznih trenutkih je treba dvigniti mero strogosti in žal je treba poseči po takšnih zadevah. Pogovorili smo se, skupno in posamično. Fantje se zavedajo, kakšna je situacija. Moramo se dvigniti, najti žarek upanja in gledati pozitivno naprej. Ni kluba, ki nima vzponov in padcev, tudi največji prihajajo v obdobja krize. Destruktivnost v daljšem obdobju ni dobra, zato je zdaj to nervozo, jezo, razočaranje po slabih predstavah treba pretvoriti v močan odziv na igrišču. Skupaj smo v dobrem in slabem, tako je treba delovati. Ne samo z besedami,” o odzivu po dvoboju z Domžalami in načrtu za naslednji izziv Damir Krznar.

Tokrat bo treba poseči po novih spremembah v enajsterici, zaradi izključitve nimata pravice nastopa Rok Kronaveter in Gregor Sikošek, še dve tekmi bo moral izpustiti Sven Šoštarič Karič.
“Zaradi odsotnosti nekaterih igralcev smo morali nekoliko spremeniti sestavo moštva, a menim, da smo našli dobro rešitev. Ob kaznih se ubadamo tudi s poškodbami, Mitrović je vprašljiv zaradi težav s kolenom, Laušić je dobil udarec med tekmo in ne bo nared. Iličić? Ni še pripravljen za nastop, smo pa vse bližje temu trenutku. Zaradi trenutne krize ne moremo prehitevati z njegovo priključitvijo. Vemo, kaj moramo. Prvi korak bo poskrbeti za večjo kompaktnost, da ostanemo v razmerju 11:11 do konca tekme. Predvsem pa moramo biti nevarnejši v fazi napada, konkretnejši v igri. Pri ustvarjalnosti nam precej manjka in temu smo namenili veliko časa. Seveda ob slabih rezultatih pride do težav s samozavestjo, toda skušali bomo znova izzvati pravi odziv ekipe. Celje dobro nadzoruje posest, a se odlikuje tudi z neposrednostjo v igri. Pripravljeni smo na nasprotnika, toda najbolj se ukvarjamo s seboj.”

Med igralci, ki so vmes poskrbeli za razširitev kadra, je Max Watson. Z vztrajnostjo je prestal fazo okrevanja in v zadnjih dveh tekmah po več kot dvomesečni odsotnosti odigral 114 minut.
“Vesel sem, da sem se vrnil in da sem po desetih tednih znova v tekmovalnem ritmu. Sprva sem bil potrt, a sem se sprijaznil, da so poškodbe sestavni del nogometa. Za menoj je obdobje dela s kondicijskim trenerjem, fizioterapevti. Ko je bilo najtežje, mi je pomagala tudi vmesna spodbuda soigralcev, trenerjev, vseh v klubu. Zavedal sem se, da brez tega ne gre in sem skušal storiti vse za hitro vrnitev. Žal pa nismo imeli razlogov za veselje ob zadnjih rezultatih.”

Nova priložnost za rezultatski zasuk bo v 15. prvenstvenem krogu.
“Ko se zmaguje, prideš z nameškom na trening in je vse lažje. Imamo precej mladih igralcev, moramo jim biti v podporo in si z medsebojnim spodbujanjem pomagati med pripravami. Proti Kopru smo izgubili po vmesnem enakovrednem boju, potem so se nam na zaporednih tekmah dogajali ti rdeči kartoni. Krivda je v prvi vrsti v naših slabših igrah. Je pa tudi splet različnih dejavnikov privedel do slabših rezultatov in v nogometu je tako, da ena tekma lahko spet povsem obrne situacijo. Vemo, da nas čaka zahtevna preizkušnja. Celje ima zelo dobro ekipo, naša naloga pa je, da obrnemo to rezultatsko krivuljo spet na pozitivno stran. Izhajati moramo iz tega, da najprej ohranimo mrežo nedotaknjeno. To je cilj št. 1. Verjamem pa, da lahko poskrbimo za nadgradnjo in izboljšamo tudi učinkovitost.”

Celje – Maribor, sobota, ob 20.15.
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
44
Luka Koper
32
Celje
31
Maribor
30
DNŠ Mura
30
Domžale
28
Bravo
22
Gorica
13
Radomlje
13
Tabor Sežana
12