Članek
Iz Celja z mešanimi vtisi: s trenerjem o najpomembnejših ugotovitvah
PRECEJ RAZLOGOV ZA (NE)ZADOVOLJSTVO
Foto: Grega Wernig
“Izredno smo nezadovoljni z razpletom, lahko pa smo zadovoljni s trudom, zagnanostjo in prikazano igro. Ko na takšnem gostovanju, proti takšnemu nasprotniku dosežete tri zadetke, vendarle morate to potrditi s tremi točkami,” je po razburljivem štajerskem obračunu izpostavil Damir Krznar. Je pa prineslo sobotno dramatično dogajanje trenerju precej različnih ugotovitev.

O pozitivnih spoznanjih s tekme…
“Želel bi si, da bi ponavljali takšno igro v nizu. Predvsem v fazi napada. Zadovoljen sem lahko tudi s pozicijsko igro v obrambi, saj smo prvi zadetek dobili iz prekinitve, ki je naša stara težava. Ob sodelovanju osrednjih branilcev smo dobro ustavljali enega izmed najboljših napadalcev v ligi, pri tem sta pomagala tudi zadnja zvezna igralca. To je dobro delovalo, zato še bolj boli dogajanje v končnici, ko smo se podzavestno povlekli. Naredili smo napako in prenizko spustili linije moštva. Prisotna je že bila tudi utrujenost, toda to spoznanje je privedlo do tega, da smo iz prednosti prišli do remija, ki je na koncu dobil oznako minus. Prelahko smo dobili tudi zadnji gol, ko nihče ni zaprl pozicije pri vratnici.”

O drugačnem odnosu moštva na igrišču...
“Iskreno, bal sem se te tekme zaradi dogajanja med tednom. Ker se je vmes zvrstilo veliko zadev, morali smo poseči tudi po agresivnejšem pristopu. Če nimate prave ekipe, se po tako turbulentnih dnevih ne bo pozitivno odzvala. Pogosto se zgodi, da pride v takšnih primerih do skrivanja v igri, a so fantje prevzeli vsak svoj del odgovornosti, kar veseli. Žal nismo bili ustrezno nagrajeni, prejeli smo zadnji gol v sodniškem podaljšku. V končnici smo se preveč povlekli nazaj, kar ni bil naš cilj ali namen. Dovolili smo Celjanom, da so prišli v dve, tri situacije, ki so nas naredile nemirne. Z rezultatom nismo zadovoljni, v slačilnici je bilo po tekmi prisotno veliko razočaranje, toda... Če bomo ponavljali takšno igro v nizu, če bomo tako stali na igrišču, toliko tekli in bili tako razpoloženi, verjamem, da sledi lepše obdobje.”

O najboljši predstavi Marka Tolića doslej, z golom in dvema asistencama…
“Odigral je dobro, najboljše, odkar je v Mariboru. A še ima dovolj rezerv v igri in ostaja velik dolžnik.”

O menjavah v končnici…
“Razmišljali smo tudi o vstopu Mitrovića 10, 15 minut pred koncem, a bi s tem poslali sporočilo, da smo se usmerili v obrambo. Če bi razmišljal, kar bi bilo, če bi bilo, bi trajalo 3 dni. Želeli smo ostati v stabilni postavitvi. Žal se ni izšlo, a si ne očitam menjav. Bolj to, da nismo uspeli dvigniti obrambnega bloka višje.”

O doseženem namenu ob spremembi igralnega sistema…
“To je naša osnovna postavitev, pri kateri bomo vztrajali. Dozorel je čas, da nadaljujemo na takšen način, saj imamo zdaj tudi rešitve na krilnih položajih. Ne moremo pa reči, da se ne bomo znova kdaj prilagajali. Vsekakor pa je ta tekma lahko dobra popotnica. Gradili bomo na prikazanem, igra je bila na zadovoljivi ravni.”
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
44
Luka Koper
32
Celje
31
Maribor
30
DNŠ Mura
30
Domžale
28
Bravo
22
Gorica
13
Radomlje
13
Tabor Sežana
12