Članek
Žan Vipotnik zaradi končnice v Celju brez prave potrditve zadetka, a z dobrimi obeti za naprej
STOPILI SMO SKUPAJ KOT EKIPA
Foto: Grega Wernig
Opazna je bila boljša podoba, z drugačno govorico telesa. Moštvo se je odzvalo po treh zaporednih prvenstvenih porazih, kljub trem doseženim zadetkom pa na gostovanju v Celju ni dočakalo popolnega zadoščenja.

Žan Vipotnik je zabil za vodstvo s 3:2 v 73. minuti, vendar so Celjani gostitelji uspeli rešiti točko in 20-letni napadalec ni ostal avtor odločilne poteze. “Za gledalce je bila tekma atraktivna, za nas na igrišču nekoliko turbulentna. Celjani so dvakrat vodili, nam je uspel preobrat. Čeprav smo dobili drugi gol takoj po vrnitvi iz slačilnice, smo se dobro odzvali. Pokazali smo pravi odnos, značaj in resnično nam je žal, da smo bili tako blizu, a nam je na koncu vendarle zmanjkalo za zmago.”

Zadnje tekme so zaznamovale težave z učinkovitostjo, tudi z ustvarjanjam priložnosti. Tokrat se je mreža tekmecev zatresla trikrat, kaj se je spremenilo?
“Stopili smo skupaj kot ekipa. Kar se nam je zgodilo, ne pride več v poštev. Šli smo na glavo, prihajali z igro do obetavnih situacij. Dobro smo se počutili na igrišču, ekipa je bila na želeni ravni, z razpoloženimi posamezniki.”

Iz Celja z mešanimi vtisi, hkrati pa tudi z dodatnim zagonom.
“Ker smo vodili dejansko skoraj do konca, še v sodniškem podaljšku, je seveda bilo prisotno precejšnje razočaranje. Boleče je spoznanje, da nismo dobili ustrezne potrditve boljše predstave, je pa ta tekma dobro popotnica za nadaljevanje sezone. Predvsem glede učinkovitosti. Glede zadetkov smo lahko zadovoljni, da nam je steklo po željah. Povsem smo že usmerjeni k tekmi proti Muri, ko bodo znova navijači z nami na tribunah in storili bomo vse, da bomo tokrat imeli dovolj razlogov za popolno zadovoljstvo.”

Znova bomo v Ljudskem vrtu v nedeljo. Tokrat v popoldanskem terminu, dvoboj z Muro se bo začel ob 15. uri.
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
44
Luka Koper
32
Celje
31
Maribor
30
DNŠ Mura
30
Domžale
28
Bravo
22
Gorica
13
Radomlje
13
Tabor Sežana
12