Članek
Trenerjev napovednik nedeljskega dvoboja v Ljudskem vrtu z Muro
ČAS JE, DA PREKINEMO NEGATIVNO FAZO
Foto: Grega Wernig
Delovni teden v Ljudskem vrtu v znamenju priprav na nedeljski dvoboj z Muro. V Celju so bili opazni določeni pozitivni premiki, a še brez tiste želene potrditve v rezultatski obliki. Zdaj želimo poskrbeti za korak naprej.

“Čaka nas tekma proti ekipi, ki se dviguje v igri. Ob potrjeni kakovosti so nogometaši Mure ob seriji štirih zaporednih prvenstvenih zmag pridobili tudi na samozavesti. Toda verjamem, da smo tudi mi zdaj na višji ravni. Med tekmo v Celju smo imeli precej obetavnih situacij. Ko dosežeš tri zadetke v gosteh, bi to moralo zadostovati za zmago. Žal se ni izšlo po željah, a verjamem, da bomo ob napadalni učinkovitosti obrambno stabilnejši in bomo v nedeljo prišli do zmage. Čas je, da prekinemo to neprijetno fazo,” je v napovedniku naslednjega izziva poudaril Damir Krznar.

Dodatno spodbudo za moštvo pomeni priključitev Josipa Iličića.
“Zagotovo še ni pripravljen za 90 minut, lahko pa prispeva svoj delež v določenem delu tekme. Na tej ravni pripravljenosti zagotovo je. Napovedi, koliko časa bo igral, so nehvaležne. Skozi treninge je skušal izpolnjevati vse, kar je bilo zahtevano. Potrdil je, da je taktično vrhunsko usposobljen igralec. Z izkušnjami, ki jih ima, je veliko pomagal igralcem že med dosedanjim skupnim delom. Josip ima značilnosti vodje, to je opazno. Kondicijsko še ni na najvišji stopnji, da nam lahko pomaga že v nedeljo, pa nedvomno drži.”

Za nedeljo je seznam kandidatov za nastop razširjen.
Kronaveter in Sikošek sta nazaj, Šoštarič Karič še mora oddelati kazen prepovedi igranja. S preostalimi pa imamo sladke skrbi, če se lahko tako izrazim. V treningu je 25 igralcev in najtežje bo določiti tistih 7, ki ne bodo mogli biti med udeleženci tekme.”

Kakšen je vijol'čni načrt, kako ustaviti Muro?
“Igrajo neposreden nogomet, so zelo dinamični in imajo trenutno najboljšega napadalca v ligi. Daku je učinkovit, usoešno prestaja dvoboje in sodeluje s Klepačem. Ta naveza je Muri v sredo prinesla tri točke. Moramo biti izjemno zbrani vseh 90 minut, tudi zaradi prodornosti njihove desne strani. Toda kakovostne rešitve premoremo tudi mi. Preprečiti moramo nihanja v igri, ki se nam dogajajo med posameznimi tekmami. Smo pa sestavili načrt, pripravili določene zadeve v napadalnem delu in storili bomo vse, da pridejo do izraza na ustrezen način. Že zaradi teorije velikih številk se mora končati ta niz brez zmage na domačem terenu.”

Nedeljsko popoldne v Ljudskem vrtu. Maribor – Mura, ob 15.00.
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
48
Luka Koper
35
Celje
34
Maribor
33
Domžale
31
DNŠ Mura
31
Bravo
22
Gorica
13
Radomlje
13
Tabor Sežana
12