Članek
Pogled iz slačilnice: Marko Božić v zadnjem napovedniku tekme z Muro
JOSIPOVA PRISOTNOST DARILO EKIPI
Foto: Grega Wernig
Oddelan še zadnji trening. Načrt za nedeljsko tekmo pripravljen, naloge razdeljene. Delovni teden je imel nekoliko boljši zagon po dogajanju v prejšnjem krogu.

“Vedno je težje vstopiti v nov teden po porazu. Tokrat je bilo bolj prijetno, a nismo bili povsem zadovoljni. V Celju smo delovali kot ekipa, se borili eden za drugega. Z igro smo imeli več razlogov za zadovoljstvo, z rezultatom žal ne, lahko pa na določenih zadevah gradimo za naprej,” Marko Božić v napovedniku dvoboja z Muro o prejšnji izkušnji.

Novih 90 minut pa pričakuje z upanjem o novi prelomnici sezone.
“Cilj je zmaga, to je povsem razumljivo. Res nam ne uspeva in trenutno ne gre po načrtih, toda vsaka tekma je zgodba zase. Opravili smo temeljite priprave in gremo na igrišču z namenom pokazati, kar zmoremo. Mura prihaja v dobri fazi, vendar prihaja na naše igrišče. Delamo na tem, da ne ponovimo napak iz nekaterih prejšnjih tekem. Določene zadeve pridejo z izkušnjami, ki jih nekoliko primanjkuje. Imamo izkušene posameznike v slačilnici, a tudi nekaj mlajših. Zavedamo se, da gre v nedeljo za svojevrstno prelomnico sezone in storili bomo vse, da bomo uspešni. Imamo dodatno nalogo, da izboljšamo statistiko na domačem terenu.”

Pri tem namenu imamo novo moč, kako slačilnica doživlja pomen Josipa Iličića za ekipo?
“Vsi vemo, kakšno kariero ima, kaj vse je storil doslej in koliko golov je zabil. Zato je prisotnost Josipa Iličića za nas velika pomoč in le še dodatna motivacija. Na vsakem treningu dokazuje, da je vrhunski igralec, klasa. Ima prefinjeno tehniko, izjemen udarec. Res nam pomaga, njegova prisotnost je darilo ekipi in veseli me, da je že dosegel stopnjo pripravljenosti, da bo lahko tudi igral.”

Nedeljsko popoldne v Ljudskem vrtu. Maribor – Mura, ob 15.00.

32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
44
Luka Koper
32
Celje
31
Maribor
30
DNŠ Mura
30
Domžale
28
Bravo
22
Gorica
13
Radomlje
13
Tabor Sežana
12