Članek
Marko Tolić po izjemni nedeljski predstavi o vijol'čni preobrazbi
IGRA, KI SE SPODOBI ZA MARIBOR
Foto: Grega Wernig
Ljudski vrt vmes ni bil trdnjava. Med turbulentno sezono se nam je dogajalo marsikaj, tokrat smo skupaj doživeli tekmo, ki bo ostala v prijetnem dolgotrajnem spominu. Za uvrstitev na seznam različnih vijol’čnih mejnikov.

“Najprej moram izpostaviti, da v takšnem ozračju, iskreno povedano, ni bilo težko igrati in iztisniti iz sebe dodatne moči. Zahvala navijačem, podpora s tribun je za nas pomenila veliko podporo, veter v hrbet. Glede tekme pa se lahko strinjamo z oceno, da ni moglo biti boljše. Naša odlična predstava, pet zadetkov v mreži Mure, vrnitev legende, kot je Josip Iličić. Predvsem pa veseli, da smo igrali izrazito napadalno, kar se spodobi za Maribor. Priigrali smo si številne priložnosti, ostal je vtis, da bi lahko bi zabili še kakšen gol, a ne bomo nehvaležni, saj je bilo tudi tako zelo lepo,” v pogledu z igrišča na dvoboj z Muro Marko Tolić, eden izmed najvidnejših posameznikov najboljše predstave moštva v letošnji jeseni.

“Veseli, da smo se pobrali iz črne luknje. Za nami je res neprijetno obdobje. Zapravljali smo točke, dobivali zadetke v zadnjih minutah, vmes tudi rdeče kartone, a smo se z delom v tišini dvignili. Toda po tej zmagi ne smemo poleteti, ampak dojeti, da je to šele začetek. Šele zdaj pride na preizkušnjo značaj ekipe, ali lahko ponavljamo takšne predstave tudi v prihodnje. Usmerjamo se že k naslednji tekmi proti Krki, zmago moramo v sredo potrditi s pokalnim napredovanjem.”

Novo dimenzijo dogajanju je prinesel Josip Iličić.
“Vsi dobro vemo, da je igralec z oznako 'vrhunska klasa'. Že s svojo prisotnostjo na treningih, z nasveti nam je veliko pomagal. Potem pa je na igrišču z nekaj potezami še dodatno razvnel občinstvo in pokazal, za kakšnega velemojstra gre. Od Josipa se lahko vsi skupaj veliko naučimo.”

Poteza, ki bo ostala kot ustavljen prizor, pa je tudi gol za 3:0. Panenka.
“Imel sem že med kariero priložnost izvajati enajstmetrovke na takšen način. Gre za tvegano potezo, a je občutek, ko zadeneš po takšnem udarcu, še lepši. Bil sem poln samozavesti zaradi naše dobre igre v dotedanjem delu tekme in se odločil, da je pravi trenutek za takšno izvajanje.”
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
48
Luka Koper
35
Celje
34
Maribor
33
Domžale
31
DNŠ Mura
31
Bravo
22
Gorica
13
Radomlje
13
Tabor Sežana
12