Članek
Napovednik pokalne tekme: v sredo v Ljudskem vrtu (ob 20.15) s Krko
KOT DA GRE ZA FINALE
Foto: Grega Wernig
Nadaljujemo s preklopom na pokalno tekmovanje. Novo poglavje v Ljudskem vrtu, z dodatnim zagonom po petici v mreži Mure, a z zavedanjem, da takoj sledi novo dokazovanje. Dvoboj s Krko bo v sredo v večernem terminu, z začetkom ob 20.15. O napredovanju v osmino finala odloča ena tekma.

“Verjamem, da so fantje dovolj resni in se zavedajo delikatnosti situacije. Zmaga proti Muri ne sme zaslepiti. Zaradi trenutnega velikega zaostanka nas čaka zahtevno nadaljevanje prvenstva in je pokalno tekmovanje še z dodatnim pomenom. Tekme se moramo lotiti, kot da gre za finale. Kajti pokalne lovorike ne osvojiš le z zmago v finalu, ampak z uspešnimi igrami od tekme do tekme. Sprejemamo nujo zmage, moramo pa vlogo favorita potrditi na igrišču,” opozarja in poziva k najvišji stopnji zagnanosti v napovedniku naslednje preizkušnje Damir Krznar.

Bo za dvoboj s četrtouvrščeno ekipo drugoligaškega prvenstva predvidenih nekaj rotacij? Kakšen je načrt z Josipom Iličićem za sredino tekmo?
“Oddelali smo analizo Krke, s temeljitimi pripravami kot za vsako prvenstveno tekmo. Dobro kombinirajo posest žoge in prehode v napad. Gre za ekipo, ki se dobro brani in ima konkretnost v zaključkih. Veliko golov so zabili iz prekinitev, potrebna bo ustrezna mera previdnosti. Ogledal sem si dvoboj v Kidričevem proti Aluminiju, ko so imeli med tekmo obdobja prevlade, a se je končalo 0:0. Nasploh so odigrali več dobrih tekem v prvenstvu in nihče ne sme pomisliti, da gre za lažjo nalogo. Bo nekaj rotacij, a ne v tolikšni meri kot na prvi pokalni tekmi. Ocenili bomo, koga odpočiti glede na celoten niz. Josip bo najbrž v kadru. Imamo še torkov popoldanski trening, pa dopoldanskega na dan tekme z aktivacijo za končno odločitev. Treba bo počakati na vse okoliščine pri sestavi ekipe, Tolić in Baturina imata določene težave s poškodbo, Milec pa bo dobil premor, saj pred tem nekaj časa ni bil v tekmovalnem ritmu. Potrdim lahko, da bo branil Bergsen.”

Ozračje v slačilnici je takoj prijetnejše, med igralci, ki so dobro izkoristili zadnje minute na igrišču, je tudi Ivan Brnić. Na nov izziv se pripravlja kot povratnik na seznam strelcev.
“Veliko mi pomeni, saj dolgo nisem dosegel zadetka. Ne bi se mogel zgoditi ob lepšem trenutku, toda najbolj me veseli zaradi predstave celotne ekipe. Vse se je začelo s tekmo v Celju. Prikazali smo dobro igro, a nas rezultat še ni ustrezno nagradil. Proti Muri pa je šlo vse po načrtih, od dobrega vstopa v tekmo, do vmesne učinkovitosti in zdaj želimo to prenesti v naslednjo tekmo. Krka sodi med favorite za vstop v prvo ligo, moramo imeti ustrezen pristop in storiti vse, da si zagotovimo napredovanje v naslednji krog.”

Maribor – Krka. Ljudski vrt, sreda, ob 20.15.
32.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
35
Olimpija
30
Luka Koper
28
Maribor
24
Bravo
22
DNŠ Mura
18
Domžale
17
Aluminij
15
Radomlje
13
Rogaška
11