Članek
Trenerjev pogled na pokalno sredo in zmago, ki jo je prinesla boljša podoba v nadaljevanju tekme
PRIČAKOVAL SEM BOLJ ZANESLJIVO
Foto: Grega Wernig
“Najpomembnejše smo opravili, uvrstili smo se v naslednji krog, ampak sem moral vzeti tableto za spanje glede na dogajanje na terenu,” je po izločitvi Krke in napredovanju v osmino finala poudaril Damir Krznar.

Specifičnost pokalnega tekmovanja je znova prišla do izraza z vmesno nepredvidljivostjo, toda brez vpliva na končni razplet.
“Morali smo zaradi zahtevnosti prejšnje tekme, na kateri smo imeli veliko porabo, fizično in čustveno, poseči po določenih rotacijah. Verjel sem, da nam ne bo treba aktivirati tistih, ki so bili bolj utrujeni, a smo jih za vsak slučaj pustili na klopi. Na koncu pa se je izkazalo, da smo morali stopiti na plin, da bi tekmo privedli h koncu na uspešen način. Prvi polčas je bil preslab, brez prave ideje v fazi napada in potem se nam je zgodila še kazen iz prvega udarca proti našim vratom.”

Ob premoru je bilo treba spremeniti načrt in sledila je povsem drugačna podoba v nadaljevanju tekme, s tremi doseženimi zadetki.
“Nisem bil zadovoljen z odzivom moštva do odmora. A bolj kot nespretnost ob prejetem zadetku me je motilo pomanjkanje hitrosti v napadalnih akcijah, iz naše sterilnosti je izhajalo premajhno število priložnosti. Ob pogledu na fante pred tekmo ni bilo težav s pristopom, bili smo motivirani. Toda zadetek, ki smo ga prejeli ob prvem vstopu ambicioznih tekmecev v naš kazenski prostor, je vnesel nemir in potem smo bili v naslednjih akcijah prepočasni ob prenosu žoge oz. premalo potrpežljivi, zato smo med odmorom fante umirili ter poudarili, da so toliko boljša ekipa, da bodo kakovostno razliko potrdili v nadaljevanju tekme. Vstopil je Tolić, nato še Iličić, uspeli smo izvesti preobrat, ne moremo pa govoriti o rutinski zmagi. Pričakoval sem glede na porabo energije proti Muri nekoliko bolj zanesljivo zmago. Ne bi pa hotel razmišljati o tem, kaj bi bilo, če bi še bolj dolgo ostali v zaostanku.”

Spoznanje za dodatno spodbudo: tretjič zapored se je vpisal med strelce Žan Vipotnik.
“Imamo to srečo, da sta Baturina in Vipotnik različna profila napadalcev, tako da lahko kombiniramo. Baturina je poškodovan in ni mogel nastopiti. Ko napadalec pride v golgetersko serijo, mora dobiti veter v hrbet, zato smo se odločili znova za Vipotnika in je upravičil zaupanje. Veseli, da je znova zadel in želimo si, da nadaljuje strelsko serijo.”

Manj prijetna zadeva: odhod Josipa Iličića z igrišča z lažjo poškodbo.
“Dobil je udarec v stegensko mišico, v četrtek ne bo treniral z moštvom. Po prvih ugotovitvah ne gre za resnejšo poškodbo, a bomo počakali, kakšno bo stanje v petek in soboto ter se odločili pred tekmo, ali bo med kandidati za nastop v Sežani.”

Preklop nazaj k ligaškemu tekmovanju, naslednji dvoboj bo v nedeljo, v zgodnjem popoldanskem terminu (13.00).
“Hitro moramo odmisliti pokalno zgodbo in se znova usmeriti k prvenstvu. Termin bo poskrbel za nekoliko drugačen bioritem in režim zaključnega dela priprav, a enako velja za obe ekipi. V Sežani je vedno nekoliko manj prostora za igro, potrebna je ustrezna mera prilagajanja. Naša naloga je nadaljevati to uspešno serijo. Imamo nekaj kadrovskih težav, Watson čuti bolečine v hrbtu in najbrž ne bo nared za nastop, počakati moramo na informacijo o stanju Iličića. Cilj so nove tri točke, a se zavedamo, da se bo treba pošteno potruditi. Sežančani so skoraj na vsaki tekmi blizu, a se jim potem kaj zalomi. Tudi med našim dvobojem v Ljudskem vrtu so imeli prednost dveh golov. Ne glede na stanje na lestvici bodo zelo zahtevni tekmeci, takšne tekme pa so najtežje. Potrebujemo serijo zmag, da izboljšamo naše izhodišče v prvenstvu, zato bomo storili vse, da pridemo do novih treh točk.”
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
44
Luka Koper
32
Celje
31
Maribor
30
DNŠ Mura
30
Domžale
28
Bravo
22
Gorica
13
Radomlje
13
Tabor Sežana
12