Članek
Sven Šoštarič Karič v napovedniku nedeljskega gostovanja v Sežani
POTRJEVATI IZ TEKME V TEKMO
Foto: Grega Wernig
Namen dosežen, zagotovljena pokalna pomlad. Kasneje, kot smo pričakovali, a do cilja dovolj prepričljivo. S tem pa tudi s pravim zagonom k naslednjemu izzivu. V nedeljskem popoldnevu na Krasu.

“Začeli smo slabše, ne dovolj zbrano. Kot bi nas ponesla nekakšna evforija po prejšnji tekmi proti Muri. Potem pa smo strnili vrste, imeli drugačno podobo v drugem polčasu in pokazali, zakaj smo v pozitivnem obdobju ter v dobri formi,” je Sven Šoštarič Karič potegnil črto pod pokalno zgodbo za 2022, ki je prinesla potrditev uvrstitve v osmino finala.

“Nobena tekma ni rutinska, moramo pa pripeljati zadeve do tega, da bi si omogočili lažjo nalogo. Vmes smo se sicer znašli v zaostanku, ob takšnem izhodišču pa je treba še bolj garati, da prideš do izenačenja in preobrata. Dogovorili smo se, da moramo zbrano nadaljevati in nam bo steklo po načrtih. Imel sem občutek, da smo bili skoraj ves čas v njihovem kazenskem prostoru, a so bili naši poskusi blokirani. Drugi polčas pa je že bil približek temu, kar si želimo.”

Sreda z dvojnim pomenom, za Svena tudi z vrnitvijo na igrišče po treh tekmah prepovedi igranja.
“Super. Ni lepšega občutka kot igrati v Ljudskem vrtu, končno je kazen potekla in vesel sem, da sem nazaj. Težko se je bilo sprijazniti s kaznijo, a sem treniral in z nestrpnostjo čakal, da bom znova z ekipo na igrišču. Toda najbolj pomembno spoznanje s tekme je naše napredovanje.”

Naslednji izziv: zadnje letošnje prvenstveno gostovanje. V nedeljo v Sežani.
“Igramo dobro, povrnili smo si samozavest, se pa zavedamo, da to moramo potrjevati iz tekme v tekme. Do konca jesenskega dela nas čakajo še štiri, najpomembnejša pa je zdaj prva, ki sledi. Dobro vemo, kakšne so že bile v preteklosti izkušnje iz Sežane. Treba je odigrati tekmo na najvišji ravni, z ustreznim pristopom. Storili bomo vse, da gremo z zmago na premor, potem pa oddelamo dneve priprav na končnico s tremi zaporednimi tekmami na domačem igrišču. Verjamemo vase, smo v dobrem nizu, s katerim moramo nadaljevati.”

Nedelja, ob 13.00. Krog št. 17: CB24 Tabor Sežana – Maribor.
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
48
Luka Koper
35
Celje
34
Maribor
33
Domžale
31
DNŠ Mura
31
Bravo
22
Gorica
13
Radomlje
13
Tabor Sežana
12