Članek
S trenerjem o razlogih za zadovoljstvo v Sežani, z moštvenimi in posamičnimi koraki naprej
POVEZALI DOBER NAPAD IN DOBRO OBRAMBO
Foto: Grega Wernig
Nadaljevanje uspešnega pohoda. V Sežani do tretje zaporedne zmage, hkrati pa smo postali tudi trenutno najučinkovitejša ekipe lige. Kakšen je trenerjev komentar tekme, po kateri ima znova dovolj razlogov za zadovoljstvo in ko tudi zgodnji nedeljski popoldanski termin ali veter nista vplivala na izvedbo?

“Dobro smo se prilagodili na razmere, na zgodnjo uro. Najbolj je pomembno spoznanje, da se nogomet igra v vseh pogojih, ki so vedno enaki za obe ekipi. Zato ni pomembno, kdaj smo jedli ali kam je pihal veter. Zanimala nas je le naša predstava in gledano v celoti smo imeli nadzor nad tekmo, čestitke ekipi na prikazanem. Bilo je res dobro, bili smo učinkoviti. Končno smo povezali tekmo z dobro obrambo in dobrim napadom. Pravočasno smo odprli pot do vrat nasprotnika, v uvodnih minutah videli nekaj dobrih akcij, zadetek Tolića iz prvega udarca. Po 2:0 smo nato rutinsko privedli tekmo do konca. Veseli pa, da smo tudi pri 3:0 in 4:0 iskali priložnosti, da bi še zadeli še kdaj. To je prava pot,” je po novi visoki zmagi izpostavil Damir Krznar.

Do točk znova z močjo kolektiva, z raznovrstnostjo. Toda omeniti velja junaka tekme, Marko Tolić je imel osrednjo vlogo s tremi zadetki in asistenco.
“Tolić je prišel na tisto raven, za katero smo vsi vedeli, da jo ima. Potreboval je nekaj časa, razumljivo, saj v zadnjih šestih, sedmih, osmih mesecih ni veliko igral pri Dinamu. Dobrodošlo je bilo, da smo ga vmes tudi ošvrknili in zdaj ni sproščanja. Do njega sem bil najbolj kritičen, ampak z razlogom, saj sem vedel, česa je sposoben. Tola je zdaj pokazal, kar zmore, a verjamem, da bo še boljši. Ne bomo mu dovolili, da spusti ročno zavoro, ampak velja le eno pravilo: ‘gas’ in kar tako naprej.”

Med igralci, ki so naredili korake naprej v zadnjih tekmah, je tudi Ivan Brnić.
“Bil je žrtev sistema, njegovo delovno mesto je bilo vmes ukinjeno, če se lahko tako izrazim, saj nismo igrali s krili. Vemo, da Ivan prinaša hitrost, prodornost. Ko steče v globino, povleče obrambo za seboj, posledično pa Tolić in Repas dobita več prostora. Toda pri našem napredku moram omeniti vse igralce, z veliko količino teka in odločnosti so izpolnili zastavljene naloge. Posledica tega pa je bil rezultat.”

Sledi prekinitev prvenstva, ki pa glede na učinek in trenutno formo moštva morda ne prihaja ob pravem času.
“Škoda, da je premor, a verjamem, da bomo tako nadaljevali. Vse tri tekme do konca jesenskega dela igramo doma, v finiš tekmovalnega leta bomo šli z namenom, da izvlečemo največ, kar je mogoče. Morda glede na igre res ni pravšnji trenutek za prekinitev prvenstva, toda še veliko je zadev, ki jih moramo postoriti. Bomo pa imeli v prihodnjih dneh mir za izpolnjevanje delovnega načrta treningov in zadovoljstvo, saj je vedno lepo oditi na premor z zmago. Za nami so različna obdobja, z vzponi in padci. Čaka nas zanimiva končnica jeseni, želeli bi si, da pridemo do popolnega izkupička, kar pa seveda ne bo samoumevno. Kot so nas vmesni neuspehi oddaljili od vrha, bi nam zdaj zmagovita serija omogočila, da se dvignemo na lestvici. S tem bi podobo o celotni prvi polovici sezone nekoliko izboljšali. Naloga bo zahtevna, a storiti moramo vse, da bo Maribor na tistih mestih, na katerih mora biti.”

Bodo v končnici jeseni znova z moštvom tudi Ilićić, Watson, Mitrović in Baturina?
“Iličić je dobil neprijeten udarec, potreboval bo še nekaj dni za popolno okrevanje. Škoda, da ga je poškodba ustavila prav zdaj, ko bi lahko stopnjeval obremenitve. Toda verjamem, da bo s svojim znanjem in izkušnjami skozi treninge v tem premoru prišel do tiste točke, ko bo znova lahko na igrišču v naslednjih krogih. Watson je odpravil težave s hrbtom in bi lahko igral, vendar je ostal doma zaradi vročine. Mitrović ima težave s tetivo, stiskal je zobe nekaj dni, a ni mogel vztrajati. Baturina še čuti bolečine nad peto, toda hitro se bo vrnil v trening, tako da za vse velja, da bodo na voljo za zaključno serijo tekem v Ljudskem vrtu.”
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
44
Luka Koper
32
Celje
31
Maribor
30
DNŠ Mura
30
Domžale
28
Bravo
22
Gorica
13
Radomlje
13
Tabor Sežana
12