Članek
Ignacio Guerrico o delovnem premoru po uspešni tekmovalni fazi, moštveni in posamični
NA DALJŠI ROK SE TRUD VEDNO OBRESTUJE
Foto: Grega Wernig
Dnevi ligaškega premora v znamenju mini priprav. Po zmagi v Sežani je tudi povečan obseg aktivnosti, ob stopnjevanju obremenitev lažje prestati.

Ignacio Guerrico o trenutnem utripu slačilnice: “Res prijetni občutki. Po petih zadetkih v mreži Mure smo štirikrat zadeli v Sežani, ob tem še ohranili mrežo nedotaknjeno. Lepšega razpleta si ne bi mogli zaželeti in zdaj nadaljujemo z delom ob nasmešku. Na treningih je odlično ozračje, skušali bomo izkoristiti dva delovna tedna pred vstopom v jesenski finiš na najboljši način.”

Pri iskanju vzrokov za vijol’čno preobrazbo in ob vprašanju, kaj se je spremenilo, nepopustljivi 24-letni Argentinec izpostavlja pomen samozavesti.
“Tudi prej smo prihajali v priložnosti, a jih nismo ustrezno izkoristili. Potem so se zgodili slabši rezultati, ki so vnesli nemir. V preveliki želji, da bi čim prej izboljšali zadeve, nam ni šlo. Dogajalo se nam je, da vmes nismo uspevali priti do konkretnejših zaključkov. Ko se je odprlo, pa je vse lažje. Z boljšimi rezultati smo si povrnili samozavest in podoba na igrišču je takoj postala drugačna.”

Ob moštvenem napredku ima Nacho še en razlog za zadovoljstvo, večjo minutažo v zadnjih tekmah.
“Vesel sem tudi zaradi tega. Zavedam se, da je konkurenca za mesta v ekipi velika. Govoril sem s trenerjem, ko je prišel. Dejal sem, da se bom boril vsak dan in čakal na priložnost. Pa naj bo to za minuto, dve ali pet na igrišču. Verjamem, da je v nogometu na daljši rok trud poplačan, trdo delo na treningih se obrestuje. Dobro je zame, da se lahko prilagodim in igram tudi na desni strani, tako da sem bil vmes izjemno vesel zaupanja v drugačni vlogi. Seveda pa mi je lažje, ko sem ob levi stranski črti, kjer se tudi najboljše počutim.”

Do konca tekmovalnega leta je še 270 minut, s serijo zaporednih tekem v Ljudskem vrtu.
“Zdaj smo poiskali nov motiv za končnico. Želja je, da osvojimo vseh 9 točk do konca jeseni in si pripravimo boljše izhodišče za nadaljevanje sezone. S tem pa vsaj nekoliko popravimo celoten vtis o jesenskem delu. Seveda pa zadnji rezultati ne pomenijo nobenega zagotovila, da bomo uspešni tudi v prihodnje. Gremo od tekme do tekme, na vsaki se bo treba pošteno potruditi. Ko oblečeš dres Maribora in stopiš na igrišče, iztisneš iz sebe še dodatno moč. Če nisi ustrezno motiviran, moraš zamenjati šport. Vmes se bodo vrnili tudi poškodovani igralci, kader bo še močnejši in verjamem, da bomo imeli uspešno končnico. Storili bomo vse, da gremo z nasmeškom na zimske počitnice in se vrnemo na zbor v dobrem razpoloženju. Opazno je, da smo v zadnjem obdobju nagrajeni za trud. Rezultati so ovrednotili, kar smo vložili v vsak trening. Naj se v takšnem ritmu nadaljuje tudi v preostalih tekmah.”
11.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
23
Olimpija
19
Luka Koper
18
Bravo
17
Maribor
14
DNŠ Mura
13
Aluminij
10
Domžale
8
Radomlje
8
Rogaška
8