Članek
Tudi med premorom ohranjanje tekmovalnega ritma z zanimivo medsebojno tekmo
"RUMENI" S PREOBRATOM OD 0:2 DO 4:2
Foto: Grega Wernig
Petkova tekma v Ljudskem vrtu, tokrat nekoliko drugače. 2 x 35 minut s trenutno razpoložljivimi kandidati za nastop, vendar z ustrezno mero navdiha.

Ob odsotnosti naših predstavnikov v različnih reprezentančnih selekcijah (Sikošek je v članski, Vipotnik, Antolin, Koderman in Pridgar v mladi slovenski izbrani vrsti, Kryeziu pa v mladi reprezentanci Kosova) je bil prvi teden premora namenjen treningom, brez dogovorjene medklubske pripravljalne preizkušnje, strokovni štab pa se je odločil organizirati medsebojno tekmo v Ljudskem vrtu.

Zaradi lažjih poškodb so namesto na igrišču ostali na terapijah Milec, Iličić, Tolić, Mitrović in Watson, ki se bodo znova pridružili moštvu v delovnem ritmu v prihodnjih dneh. Po seriji treningov je bil petkov dopoldanski termin predviden za 70-minutni boj na glavnem igrišču, v tekmovalni opremi in vseboval vse elemente uradne tekme. Šlo je za izboljševanje izhodišča ob sestavi kadra za zaključnih 270 prvenstvenih minut, a tudi za vprašanje prestiža. Med zanimivim dvobojem ni manjkalo tekmovalnega naboja, doseženih je bilo šest zadetkov, v kadru so bili tudi upi iz nogometne šole, zmage pa so se veselili “rumeni”.

Vijol’čni – Rumeni 2:4 (1:0)

Strelci: 1:0 Repas (19), 2:0 Kronaveter (43), 2:1 Brnić (48, 11m), 2:2 Brnić (50), 2:3 Sirk (55), 2:4 Sirk (59)

Vijol’čni: Bergsen, Žinič, Hunjet, Uskoković (55’ Lovrec), Mikluš Senekovič, Repas, Dizdarević, Tavares, Kronaveter, Božić, Baturina. Trener: Aleš Mertelj.

Rumeni: Zalokar, Ferčec, Lovrec (50’ Čuk), Šoštarič Karič, Guerrico, Vidaković, Božičković, Laušić, Brnić, Ishaq Rafiu, Sirk. Trener: Mihael Mikić.
11.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
23
Olimpija
19
Luka Koper
18
Bravo
17
Maribor
14
DNŠ Mura
13
Aluminij
10
Domžale
8
Radomlje
8
Rogaška
8