Članek
Kaj je prinesla 70-minutna medsebojna tekma
KORISTNA NOVA SPOZNANJA
Foto: Grega Wernig
Vodenje moštev s klopi je prepustil Alešu Mertlju in Mihaelu Mikiću, sam pa si je ogledal 70-minutni dvoboj z vrha tribune. S kakšnimi ugotovitvami je medsebojno tekmo pospremil Damir Krznar?

“Šlo je za koristno preizkušnjo ob zaključnem delu pripravljalnega mini cikla, med katerim smo namenili poudarek vajam za moč, a tudi določenim taktičnim zamislim. Zato smo se odločili za tekmo zaprtega tipa, saj je tako najbolj primerno preizkusiti, v kolikšni meri so fantje sprejeli zahteve,” je petkov namen predstavil vodja strokovnega štaba.

Ni manjkalo želje po ustvarjalnosti, trener je videl šest zadetkov, a tudi zbral nekaj “materiala” za popravke.
“Tekma je bila zanimiva, z ustrezno dinamiko. Določene zadeve so delovale zelo dobro, nekatere pa manj in s temi se bomo morali ukvarjati v prihodnjih dneh. Igralcem bomo najprej namenili tri proste dneve, saj niso dobili osvežitve po tekmi v Sežani, ampak smo nadaljevali z aktivnostmi, v torek pa se ponovno zberemo in začenjamo priprave na finiš jesenskega dela. S popolnim poudarkom k dvoboju z Bravom.”

Zaradi poškodb so ob udeležencih reprezentančnih akcij interni test izpustili Milec, Iličić, Tolić, Mitrović in Watson, ki pa bodo predvidoma nared za zadnje tri letošnje tekme v Ljudskem vrtu.
“Glede poškodovanih igralcev velja, da bo tudi njim premor prišel prav, da prestanejo okrevanje in verjamem, da se bodo kmalu priključili skupnim treningom. Mitrović je imel nekaj več težav kot preostali, a verjamem, da ne bo resnejših zapletov. Vse pričakujemo na igrišču v končnici, bo pa potrebna tudi določena mera previdnosti. Milec, ki je denimo vmes dolgo manjkal, še čuti bolečine po obremenitvah in bo po vsaki odigrani tekmi dobil dodaten čas za regeneracijo, vendar bo lahko prispeval svoj delež na tekmah.”
32.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
35
Olimpija
30
Luka Koper
28
Maribor
24
Bravo
22
DNŠ Mura
18
Domžale
17
Aluminij
15
Radomlje
13
Rogaška
11