Članek
Aljaž Antolin se je na četrtkovem treningu znova pridružil moštvu, v jesenski finiš z dodatno mero samozavesti
NADALJEVATI, KJER SMO OSTALI
Foto: Grega Wernig
Odšel v dobrem razpoloženju, neposredno z igrišča v Sežani na reprezentančni zbor na Bled. Vrnil pa se prav tako z nasmeškom in utrjeno samozavestjo, kot strelec zmagovitega, atraktivnega zadetka na tekmi slovenske selekcije U21 proti črnogorskim vrstnikom.

Aljaž Antolin se je na četrtkovem treningu znova pridružil soigralcem v Ljudskem vrtu, po vmesnih dveh nastopih v začetni enajsterici mlade izbrane vrste.
“Prva tekma proti Črni gori je bila zahtevna, saj je bilo opazno, da smo se zbrali v nedeljo in v sredo že imeli tekmo. Vmes smo uspeli opraviti le dva treninga, tako da so bile, razumljivo, prisotne še določene pomanjkljivosti. Vesel sem zaradi zmage in doseženega zadetka, najbolj pa je bilo pomembno, da smo bili po več skupnih dnevih že proti Bolgariji v boljši podobi. Sicer nismo zmagali, a smo si ustvarjali priložnosti in dobro igrali. Čeprav začenjamo nov cikel in se je ekipa precej spremenila, so vtisi spodbudni. Na vsakem igralnem položaju imamo posameznike, ki lahko prispevajo velik delež, dobro smo se ujeli med seboj in z dodatno samozavestjo pričakujemo naslednje reprezentančne akcije.”

Sledi takojšnji preklop na klubsko prizorišče, za 20-letnega zveznega igralca pomeni letošnja jesen prav poseben izziv.
“Lepo se je vrniti v družbo klubskih soigralcev, ki so medtem opravili serijo treningov in zdaj si želimo uresničiti naslednje cilje. Vesel sem zaupanja in priložnosti za igro, vsi skupaj pa gremo naprej s pozitivno energijo. Z namenom boriti se za klubski grb, kot smo se na prejšnjih tekmah. Verjamem, da bomo nadaljevali, kjer smo se ustavili pred tem ligaškim premorom. Dovolj je energije in motiva za jesenski prvenstveni finiš, saj se zavedamo, da smo vmes zapravili preveč točk.”

Pozornost nogometne javnosti je trenutno pri svetovnem prvenstvu, a bo torkov termin tekme (ob 18.00) med prenosi iz Katarja preusmeril osredotočenost v Ljudski vrt.
“Redno spremljam tekme, ko ni treningov. Vedno je zanimivo opazovati, kaj počnejo nogometaši na najvišji ravni, vsaka nova spoznanja so nadvse koristna. Navijam za Argentino, zaradi Messija. V prvem krogu se ni izšlo po načrtih, a verjamem, da bo nadaljevanje tekmovanja uspešnejše. S posebnim pričakovanjem pa bomo odštevali do torka, ko ne bo v ospredju dogajanje v Katarju. Dolgo nismo igrali na domačem igrišču in verjamem, da bo obveljalo, da kot navijač Maribora prideš v Ljudski vrt in je svetovno prvenstvo na drugem mestu. Storili bomo vse, da z dobro igro razveselimo navijače, premagamo Bravo in naredimo prvi korak k uspešnem zaključku jeseni.”
32.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
35
Olimpija
30
Luka Koper
28
Maribor
27
Bravo
25
Domžale
20
DNŠ Mura
18
Aluminij
16
Radomlje
13
Rogaška
12