Članek
Damir Krznar v napovedniku dvoboja z Bravom (Ljudski vrt, torek, 18.00)
Z DODATNO POTRPEŽLJIVOSTJO
Foto: Grega Wernig
Konec premora, čas je za jesenski finiš. In po koncu 18-dnevnega tekmovalnega premora vstopamo v obdobje treh zaporednih tekem na domačem igrišču. Vmesno obdobje smo izkoristili kot priložnost za mini priprave in odpravljanje težav s poškodbami.

“Premor je bil dolg, morda celo predolg, saj že z nestrpnostjo pričakujemo nadaljevanje prvenstva. Dneve smo namenili treningom, imeli smo nekaj igralcev, ki so bili načeti. Mitrović, Milec, Watson, Tolić in Iličić so bili sprva v procesu okrevanja, storili smo vse, da bodo pripravljeni dočakali končnico. Vidaković in Laušić sta v zadnjih dneh dobila vročino, upam, da njun premor ne bo predolg. Kader je širok in verjamem, da bomo izbrali 20 najprimernejših kandidatov za tekmo,” v napovedniku naslednjega izziva Damir Krznar.

Slačilnica se je v pričakovanju jesenskega finiša še bolj poenotila.
“Seveda se to zgodi z dobrimi rezultati. Utrjevali smo moštveni duh, tudi vmesna medsebojna tekma je prišla prav, še posebej tistim, ki so zmagali. Poraženci so morali nekaj dni prestajati zbadljivke, a tudi to sodi k pozitivnim zadevam za ekipo. Potem pa smo se osredotočili na Bravo in tekmo bomo dočakali v ustreznem stanju.”

V torek bo v Ljudskem vrtu na nasprotni strani ekipa, ki je doslej prejela najmanj (14) zadetkov v ligi.
“Potrebovali bomo veliko mirnosti v igri. Morali bomo igrati proti njihovemu trdnemu bloku in uspešni obrambni strukturi. Obrambno so morda celo najboljša ekipa v ligi, zato bomo morali imeti še dodatno potrpežljivost pri grajenju napadov. Se pa zavedamo, da nas čaka zelo zahtevna tekma in tako jo tudi obravnavamo v komunikaciji pred igralci.”

Jesenska končnica bo pomenila poseben izziv: vseh 270 minut bomo odigrali na domačem igrišču.
“Kar so fantje prikazovali na treningih, nam daje veliko upanje. Lepo bi bilo všteti 9 točk, toda ne prehitevamo in ne razmišljamo predaleč vnaprej. Gremo od tekme do tekme, najpomembnejša je prva, ki sledi. Imamo priložnost in želimo jo izkoristiti ter odigrati, tako da izpolnimo pričakovanja navijačev.”

Torek, 18.00. Krog št. 18 v Ljudskem vrtu: Maribor – Bravo.
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
48
Luka Koper
35
Celje
34
Maribor
33
Domžale
31
DNŠ Mura
31
Bravo
22
Gorica
13
Radomlje
13
Tabor Sežana
12