Članek
kraj
Maribor
datum
29.11.2022
stadion
Ljudski vrt Maribor
sodnik
Halilović Denis
gledalcev
1.500
3:0
VIDEO
OCENI IGRALCE
 
 
 
 
NK Maribor
NK Bravo
1
Ažbe Jug
8
Marko Božić
15
Jan Repas
16
Aljaž Antolin
17
Ivan Brnić
20
Max Watson
22
Martin Milec
25
Sven Šoštarič Karič
40
Ignacio Guerrico
44
Marko Tolić
77
Žan Vipotnik
22
Lubej Fink Gal
5
Španring Mark
6
Križan Mitja
8
Trdin Gašper
10
Martin Kramarič
11
Nsana Claudelion Etienne Simon
18
Jakšić Nemanja
19
Kavčič Matija
30
Kurtovič Almin
32
Flakus Bosilj David
88
Svetlin Tamar
 
Vijol'čna jesenska serija se nadaljuje tudi po osemnajstdnevnem premoru
MARIBOR - BRAVO 3:0 (3:0)
Foto: Grega Wernig
29. 11. 2022 Maribor, Ljudski vrt. Prva Liga Telemach, osemnajsti krog. 1500 gledalcev. Sodnik: Denis Halilović (Celje). Pomočnika: Matic Mežnar (Šoštanj) in Eric Herženjak (Lendava). Četrti sodnik: Alen Bubek (Nova Gorica). VAR: Aleksander Matković (Ravne na Koroškem). AVAR: Grega Kordež (Dol pri Ljubljani). Delegat: Danilo Levačič (Velika Nedelja).

NK MARIBOR: Jug, Milec, Watson, Šoštarič Karič, Guerrico (80' Sikošek), Repas, Antolin (80' Kryeziu), Božić (65' Kronaveter), Tolić (80' Iličić), Brnić (71' Baturina), Vipotnik. Klop: Bergsen, Uskoković, Sikošek, Kryeziu, Božičković, Iličić, Kronaveter, Baturina, Sirk. Trener: Damir Krznar.

BRAVO: Lubej Fink, Jakšić (88' Trontelj), Španring, Križan, Kavčič (74' Selan), Nsana (74' Maružin), G. Trdin, Kurtović, Svetlin (74' Šaranić), Kramarič, Flakus Bosilj (74' Štor). Klop: Orbanić, Burin, Trontelj, K. Trdin, Šaranić, Selan, Kurež, Maružin, Štor. Trener: Dejan Grabić.

Strelca: 1:0 Vipotnik (5), 2:0 Repas (15), 3:0 Vipotnik (37)

Rumeni karton: Trdin (44), Jakšić (51)

Po osemnajstih dneh in zmagi v Sežani nazaj na igrišče. Med vročico svetovnega prvenstva se nadaljuje slovensko ligaško tekmovanje in vstopamo v zanimivo končnico jesenskega dela, s tremi zaporednimi tekmami v Ljudskem vrtu. Otvoritev vijol’čne trilogije z eno spremembo v enajsterici glede na zadnji dvoboj: vrača se Watson, ki je zamenjal Uskokovića. Zaradi poškodbe bo manjkal Mitrović (tetiva), znova z moštvom Iličić, izven kadra Koderman, Žinič, Ishaq Rafiu, Čuk, Laušić, Vidaković, Pridgar, Zalokar, na seznamu dlje časa poškodovanih ostajata Pihler in Šturm. Začenjamo ob 18.00.

Vse o dogajanju v Ljudskem vrtu
1' gremo Maribor!

1:0 VIPOTNIK (5)
Goool! Najlepši scenarij otvoritve tekme: ekspresno vodstvo. Mat v treh potezah, najprej Brnić s podajo do Božića, ki je z desne strani podal pred gol in Vipotnik je pozorno spremljal akcijo ter zabil žogo ob vratnici v mrežo.

10' ob novem poskusu Milec s predložkom v kazenski prostor, Križan odbil do Tolića, ki se je takoj odločil za udarec, blokiral je Trdin
12' Božić in Vipotnik sta ponovila sodelovanje, tokrat z ne dovolj učinkovitim zaključkom: Vipotnik je z glavo usmeril žogo mimo vratnice
14' Božić in Vipotnik tretjič, po podaji Božića je Vipotnik ciljal proti vratom, Križan z drsečim posredovanjem blokiral in odbil v kot

2:0 REPAS (15)
Goool! Ob nizanju napadov hitro do povišanja vodstva: Tolić je podal z desne strani v sredino, Vipotnik prepustil žogo Brniću, njegov poskus je gostujoča obramba odbila, naslednjega več ne. Repas je z dobro odmerjenim udarcem žogo po odbitku poslal v mrežo.

20' gostje prvič v okvir vrat, Kramarič z roba kazenskega prostora, na pravem mestu Jug
23' znova do zaključka Vipotnik, podal mu je Milec, strelec prvega zadetka pa tokrat po tleh ne dovolj natančno
29' priložnost za Bravo: vratnica... Flakus Bosilj po preigravanju do Svetlina, ki je v kazenskem prostoru prišel do udarca, žoga pa se je od vratnice odbila nazaj do Juga.
33' gostje so zadeli, vendar gol ne bo priznan... Ob podaji Kramariča je bil Kurtović, ki je poslal žogo v mrežo, v ofsajdu. Razveljavljeno, brez preverjanja v VAR-sobi.

3:0 VIPOTNIK (37)
Goool! Sodelovanje naših mladih reprezentantov za novo slavje v Ljudskem vrtu: Antolin z natančno, pravočasno globinsko podajo, Vipotnik pa s spretnim zaključkom, s preigravanjem mimo vratarja in zanesljivo po tleh v mrežo.

43' gostje drugič v okvir vrat: Flakus Bosilj z udarcem z razdalje, žoga je zadela prečko in se odbila izven golove črte, ostaja 3:0

KONEC PRVEGA POLČASA

46' nadaljujemo z nespremenjeno enajsterico
58' Nsana z 18m, žoga čez prečko
63' Repas do udarca v kazenskem prostoru, vratar Lubej Fink na pravem mestu
65' prva menjava v našem moštvu: Kronaveter namesto Božića
67' poskus gostov, Trdin z glavo nenatančno
71' menjava št. 2: Brnić-Baturina
80' trojna menjava za končnico: v igro Iličić, Sikošek in Kryeziu, po dobro opravljeni nalogi z igrišča Tolić, Sikošek ter Antolin
86' Vipotnik je ciljal z razdalje, Lubej Fink brani
90' gostje so zatresli mrežo, vendar je zadetek razveljavljen... V gneči pred golom je bil najspretnejši Kramarič, po sodniškem odzivu ostaja 3:0.

KONEC TEKME

23.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
47
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15