Članek
Luka Uskoković po jesenski največji minutaži na štoperskih položajih brez pomislekov pri podaljšanju pogodbe
MARIBOR JE POSTAL MOJ DRUGI DOM
Foto: Grega Wernig
Pred iztekom leta tudi že prve poteze za 2023. Še dodatni 2 leti v vijoličastem Luka Uskoković, z novo zvestobo, saj je bila dosedanja pogodba veljavna do konca letošnje sezone. Dileme ob dogovoru s športnim direktorjem ni bilo.

"Vedno pravim, da se na napakah učimo. To velja tudi v mojem primeru iz lanskega leta. Zato sem imel še dodatno željo, da se oddolžim. Vse, kar je bilo, je zdaj za menoj. Z veseljem sem znova oblekel vijoličasti dres, z namenom, da prispevam svoj delež. Glede novega dogovora s športnim direktorjem pa lahko le rečem, da je šlo za enega najkrajših sestankov. Hitro smo dorekli vse zadeve, tako da bi se ob tej priložnosti zahvalil Marku Šulerju in vsem v klubu za izkazano zaupanje,” je ob sklenitvi novega dogovora izpostavil 26-letni branilec, ki je prve korake v vijoličastem naredil poleti 2014.

Maribor je medtem tudi dokončno postal njegov drugi dom.
"Pogosto se pošalim, da mi ne manjka veliko in bom po letih v klubu dohitel celo našega legendarnega kapetana Marcosa Tavaresa. Šalo na stran, življenje v Mariboru je res čudovito. Z izjemo poškodb, ki so me pestile in vmes oddaljile z igrišč, lahko govorim o celotnem obdobju le z izbranimi besedami. Že večkrat sem rekel, da je Maribor moj drugi dom in tukaj sem res srečen."

Na štoperskih položajih imamo štiri kandidate za dve mesti, Luka Uskoković pa si je v jesenskem delu ob ostri konkurenci priboril največjo minutažo (1325) v ligaškem tekmovanju.
"Menim, da brez konkurence ni napredka. V našem primeru gre za zdravo konkurenco, saj nismo le soigralci, ampak se tudi odlično razumemo med seboj. Vsi trije, Nemanja, Max in Sven, so zgled na igrišču in izven igrišča, o vseh imam odlično mnenje. Med seboj si pomagamo, se spodbujamo, da bomo čim boljše opravili vsak svojo nalogo, saj bo to pomenilo le najboljše za celotno moštvo, trener pa presoja, kdo bo dobil priložnost na posamezni tekmi.”

Vijol'čna jesen je bila pestra, veliko se je dogajalo. Izhodišče za pomlad je boljše, kot je vmes kazalo, nadaljevanje aktivnosti pa sledi 9. januarja.
"Dnevi premora so prijetni, potekajo v sproščenem ozračju. Čas večinoma preživljam v družinskem krogu. Za nami je res pestro obdobje, dogajalo se je marsikaj. Bilo je razburljivo, a na koncu jesenskega dela z uspešno serijo, ki nam je pokazala pot. Razumljivo v športu ne gre brez nihanj, veseli pa spoznanje, da smo se pobrali in poskrbeli za uspešen zaključek tega dela sezone. Pokazali smo, da zmoremo in v tem slogu moramo nadaljevati v spomladanskem delu."

Cilji in želje za 2023?
"Predvsem veliko zdravja in nič poškodb, kar je najpomembnejše za naše dobro izhodišče. Skupna želja je znana, da kljub trenutnemu slabšemu izhodišču v prvenstvu skušamo storiti vse, da ubranimo naslov prvaka in pridemo do odmevnejšega dosežka v kvalifikacijah za evropska tekmovanja. Moj osebni cilj je, da k novim klubskim uspehom prispevam svoj delež, z dodatnim trudom pa skušam postati še boljši. Vsem našim navijačem pa želim prijetne, mirne praznike in vse najlepše v prihajajočem novem letu. S čim več trenutki za skupno veselje."
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
48
Luka Koper
35
Celje
34
Maribor
33
Domžale
31
DNŠ Mura
31
Bravo
22
Gorica
13
Radomlje
13
Tabor Sežana
12