Članek
Menno Bergsen začel leto z dobro novico in dodatno spodbudo
ČUTIM, DA SEM V PRAVEM OKOLJU
Foto: Grega Wernig
Prišel je kot nadarjen vratar, pripravljen na trdo delo in boj ob ostri konkurenci za mesto med vratnicama. Trud in potrpežljivost sta se obrestovala, dočakal je priložnost ter doslej v vijoličastem skupaj zbral 26 nastopov. Pogodbo, ki je bila veljavna do konca letošnje sezone, je Menno Bergsen ob novem dogovoru podaljšal do konca sezone 2024/25.

"Najprej bi našim navijačem, vsem v klubu zaželel 'srečnega in zdravega'. Upam, da bo 2023 naše leto, z veliko dobrimi tekmami, zmagami, s trofejami in razlogi za zadovoljstvo. Zame se je novo poglavje že začelo dobro, saj sem podaljšal pogodbo za dodatni dve leti. Zelo sem vesel in hvaležen klubu, storil bom vse, da upravičim nadaljnje zaupanje," po dodatnem zagonu v pričakovanju začetka zimskih priprav poudarja nizozemski vratar.

Ob povabilu športnega direktorja se v pisarni ni dolgo zadržal.
"V Mariboru se prijetno počutim, imamo odlično ekipo in ozračje v slačilnici. Želim napredovati in omogočeni so mi vsi pogoji, da lahko napredujem. Čutim, da sem v pravem okolju, v katerem lahko storim naslednje korake naprej. To je bil tudi glavni razlog, da ostanem. Zavedam se, da me čaka velika konkurenca za igralne minute, a sprejemam izziv. Ko pride znova priložnost zame, bom pripravljen."

Prvi trening moštva bo 9. januarja, Menno in soigralci pa novo tekmovalno poglavje odpirajo 11./12. februarja. Vsak z novo, vijol'čno energijo.
"Ob prihodu sem se zavedal, da moram biti potrpežljiv. A sem dočakal priložnost in zbral 26 nastopov. Užival sem v trenutkih na igrišču ob koncu prejšnje in v začetku letošnje sezone. Spoznanje, da sem branil v evropskem pokalnem tekmovanju, je zame pomenilo uresničitev sanj. Najlepši pa bodo spomini na osvojitev naslova prvaka, čudovito je bilo prispevati svoj delež. Obžalujem, da nismo podaljšali evropske poti, a bodo vse te pretekle izkušnje pomenile le še dodaten motiv za nadaljnje zagnano delo. Pri vzponih, a tudi padcih so nam navijači vedno stali ob strani in pomenili veliko podporo. Komaj čakam, da bomo po oddelanih pripravah znova skupaj v Ljudskem vrtu."
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
48
Luka Koper
35
Celje
34
Maribor
33
Domžale
31
DNŠ Mura
31
Bravo
22
Gorica
13
Radomlje
13
Tabor Sežana
12