Članek
Nova zvestoba: Gregor Sikošek podaljšal pogodbo do 2026
VESEL, KO PRIŠEL. VESEL, DA OSTAJAM.
Foto: Grega Wernig
Za mizo 8. januarja, ob tradicionalni skupni večerji. Prvi trening dan pozneje, v ponedeljkovem dopoldnevu. Ob ponovnem zboru moštva pa bo z drugačnim statusom nadaljeval vijol'čno zgodbo Gregor Sikošek. Kot je bilo napovedano po koncu jesenskega dela, je obljubil novo zvestobo.

"Pogajanja so se nekoliko zavlekla, Gregorjeva želja, da bi se ponovno preizkusil v tujini, je bila razumljiva. Hkrati pa se zaveda, da se prestop zgodi, ko je pravi trenutek. Ne gre čez noč, treba je upoštevati številne dejavnike, saj pri nekaterih nisi odvisen samo od sebe. Gre za izkušenega igralca, ki razume situacijo, tukaj se dobro počuti in je pokazal pravo željo, da se skupna zgodba nadaljuje. Veseli me, da smo našli skupen jezik, kar pomeni, da imamo tudi drugačno izhodišče za pogovore, če se bo kdaj v prihodnje zgodila obojestransko sprejemljiva ponudba iz tujine. Dogovor je sklenjen do 2026, to spoznanje pa potrjuje, da Gregor vidi samo en klub v Sloveniji za uresničitev svojih naslednjih ciljev in gremo skupaj v nove izzive ob začetku leta, ki je pred nami," je dogovor z reprezentančnim branilcem potrdil športni direktor Marko Šuler.

Oddelal je leto in pol, v vijoličastem postal državni prvak, se vmes utrdil ob levi stranski črti tudi v majici z državnim grbom, zdaj pa se je Gregor Sikošek odločil za nov skupni korak.
"Morda je trajalo dlje, toda najbolj pomembno je, da smo obojestransko zadovoljni. Vesel sem, da bom tukaj ostal še nekaj časa in s popolno osredotočenostjo začenjam priprave. Imel sem nekaj ponudb, pojavilo se je določeno povpraševanje, vendar ne v tolikšni meri, da bi me prepričalo, da bi bilo vredno oditi iz Maribora."

Prvi vijol'čni avtogram je imel datum 1. junij 2021, z veljavnostjo dveh let. Drugi, zimski podpis, bo pomenil še dolgoročnejšo "vezavo".
"Ko se spomnim tedanje odločitve, sem zdaj še bolj prepričan o tem, da sem takrat povlekel pravo potezo. Vesel sem bil, ko sem prišel. Zdaj sem vesel, da bom še naprej del vijol'čne zgodbe. V Mariboru se prijetno počutim, imamo dobro ekipo, kar smo pokazali ob koncu prvega dela sezone in verjamem, da sledi tudi uspešno nadaljevanje. Med jesenskim delom smo ostali delni dolžniki, priprave začenjamo z velikim motivom. Prvenstvo še ni izgubljeno, nismo se in ne bomo se predali v boju za naslov. Imamo pa tudi možnost za osvojitev pokalne lovorike, tako da nas čaka zanimiva pomlad. Če bomo uspešni v namenu, si poleti želim, da bi naredili korak naprej tudi v evropskem pokalnem tekmovanju. Ob klubskih pa bodo v 2023 visoko zastavljeni tudi reprezentančni cilji in upam, da bomo igrali tudi v prihodnje na takšen način kot smo doslej. Zato velja enako pravilo v obeh dresih: začeti, kjer smo končali."
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
48
Luka Koper
35
Celje
34
Maribor
33
Domžale
31
DNŠ Mura
31
Bravo
22
Gorica
13
Radomlje
13
Tabor Sežana
12