Članek
Martin Milec o vstopu v zimske priprave z dodatnim zagonom in z veliko odgovornostjo
DA BOMO PRAVI, KO BO ŠLO ZARES
Foto: Grega Wernig
Nov začetek. V zimske priprave z dodatnim zagonom in z veliko odgovornostjo. Med igralci, ki so uspešno prestali prvi test na tehtnici in odločno krenili v projekt 2023, je tudi kapetan.

"Prišel sem s kilogramom manj. Tudi zaradi že opravljenih treningov, a bolj zaradi vmesne bolezni, ko smo doma z otroki imeli kar nekaj težav z zdravjem in jih še imamo. S soprogo sva preležala tudi čez novo leto. Vsak je že imel predpisane zadolžitve, ki smo jih izpolnili pred skupnim zborom, tako da lahko nadaljujemo na dobrih temeljih. Premor je bil tokrat dokaj dolg, a smo prav zaradi tega veseli, da smo se ponovno zbrali. Zavedamo se pomena obdobja, ki sledi. Opravili bomo vse, kar moramo. Z upanjem, da bomo imeli čim manj oz. nič težav s poškodbami in skozi treninge ter vmesne pripravljalne tekme prišli do ustrezne forme pred nadaljevanjem prvenstva," ob vračanju na delovne obrate pravi Martin Milec.

Med premorom je bilo dovolj časa za pogled nazaj, misli pa že uhajajo proti pomladi. Novi izzivi bodo poskrbeli za pestre dneve do konca maja.
"Med jesenskim delom nismo bili dovolj dobri, imeli smo precej nihanj, ob koncu pa osvajali točke in poskrbeli za lepo serijo, ki je izboljšala izhodišče. Želimo si nadaljevati v podobnem slogu. Najtežje je ponavljati dobre zadeve, a menim, da nam lahko uspe. Toda najprej je treba oddelati aktivnosti v prihodnjih tednih, dovolj je časa za razmišljanje o otvoritvi novega poglavja v Kopru in dogajanju, ki sledi. Nedvomno nas čaka pestra, zanimiva pomlad. Ko bo šlo zares, moramo biti takoj na najvišji ravni. Želimo se približati prvemu mestu, še vedno je v prvenstvu vse odprto. Ne bomo pa se ozirali k drugim in spremljali, kaj počnejo. Vemo, kaj si želimo mi. Poskrbeti, da bomo boljši iz tekme v tekmo in napredovali kot moštvo."

Pod posebnim drobnogledom bo osrednji del priprav, med 21. januarjem in 3. februarjem bomo v Turčiji sestavljali mozaik vijol'čne pomladi.
"Med premorom je bilo dovolj časa za razmislek o različnih zadevah. Spomnil sem se dogodkov, ki so bili zelo pomembni, zato bomo skušali storiti vse, da bi ponovili lanske priprave iz Turčije. Tam smo se dodatno povezali kot ekipa, odigrali dobre tekme, na katerih bi ob prikazanem na igrišču dvakrat ali trikrat skoraj tudi zapele pesti. Ko je celotna ekipa stopila skupaj ob določenih situacijah, smo začutili neko posebno vez. Tudi takšni dogodki so pripeljali do celotne podobe, tako se utrjuje enotnost, pripadnost. Upam, da se bomo s podobnimi občutki vrnili domov tudi letos. Priprave v Turčiji so sodile med ene izmed najboljših v prejšnjih letih in lepo bi bilo ponoviti nekaj podobnega. Tudi rezultatsko smo bili uspešni, s tem se dviguje samozavest in verjamem, da bomo znova dosegli namen."
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
48
Luka Koper
35
Celje
34
Maribor
33
Domžale
31
DNŠ Mura
31
Bravo
22
Gorica
13
Radomlje
13
Tabor Sežana
12