Članek
Dosedanji delovni program v celoti izpolnjen
PRIZADEVNOST NA VISOKI RAVNI
Najmlajši ne zaostajajo, starejši ne popuščajo
Foto: Grega Wernig
Prvi delovni teden v Ljudskem vrtu na visokih obratih. O doslej storjenem med pripravami strokovni štab nima pripomb.

"Vse poteka po načrtih, imeli smo srečo tudi z vremenom. Dopoldne je bil poudarek na nabiranju moči, ob vadbi v telovadnici, popoldanski termini so bili namenjeni nogometnim treningom na igrišču. Zaenkrat smo opravili vse, kar smo imeli v delovnem programu. K sreči nas v uvodni fazi ne ovirajo poškodbe, vsi predvideni kandidati so v delovnem ritmu. Manjkal je le Šoštarič Karič, ki še vadi po posebnem programu," o vijol'čnem delovnem utripu Damir Krznar, zadovoljen s prizadevnostjo moštva.

Najmlajši ne zaostajajo, najstarejši ne potrebujejo privilegijev.
"Pohvale mladim za trud. Po nadzoru podatkov GPS so v zgornjem delu, kar je razumljivo, saj imajo veliko željo po dokazovanju. Ni jim bilo treba prilagajati naporov, saj so v celoti izpolnili načrt. Enako velja tudi za starejše igralce. Fantje so res na visoki ravni po prizadevnosti in na teh temeljih lahko nadaljujemo z delom."

Edini s seznama predvidenih kandidatov, ki zaradi poškodbe ni sodeloval pri uvodnih aktivnostih, je Sven Šoštarič Karič.
"Sven je začel s tekom, z njim ne bomo tvegali. Pomembno je, da povsem okreva in se izognemo morebitnim poznejšim zapletom. Zato je prvi teden prestal ob nadzorovanem delu s fizioterapevtom in kondicijskim trenerjem, v prihodnjih dneh bo stopnjeval obremenitve, v Turčiji pa se bo predvidoma že priključil moštvu."

Niz treningov bo prekinjen v torek, s prvo pripravljalno preizkušnjo.
"Ni veliko 'suhih', bazičnih treningov, večino zadev oddelamo ob igri, z žogo. Ko dobro opravimo nogometni del, ni potrebe po dodatnem delu. Sledimo načrtu, v prvih dveh tednih bomo izmenjevali kondicijski del z nogometnim, potem pa bo v Turčiji v ospredju že taktika. Namen bo dosegla tudi tekma proti Aluminiju, na kateri bomo porazdelili igralne minute. Nekateri bodo igrali 30 minut, nekateri 45, nihče pa več od tega. Šlo bo za privajanje na tekmovalni ritem, s prvo preizkušnjo taktičnih zadev. Preverili bomo, kaj je ostalo 'v zapisu' od jeseni, katere zadeve je treba osvežiti. Potem pa sledi osrednji del, s štirimi tekmami v Turčiji v kratkem obdobju. Tam bomo že morali biti energetsko zelo dobri."
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
48
Luka Koper
35
Celje
34
Maribor
33
Domžale
31
DNŠ Mura
31
Bravo
22
Gorica
13
Radomlje
13
Tabor Sežana
12