Članek
Manjša sprememba načrta zaradi vremenskih razmer: dopoldne v telovadnici, popoldne na umetni travi
VAJENI PRILAGAJANJA
Foto: Grega Wernig
Priprave so postale zimske tudi po vremenskih razmerah. Ob vstopu v nov teden sneg in nekoliko drugačen režim. Dopoldanski trening z vajami za moč v telovadnici, popoldanski termin pa ob prilagajanju. S selitvijo na igrišče z umetno travo.

"Med zimskimi pripravami je, razumljivo, treba upoštevati tudi dejavnik vremena. Vajeni smo, da se je treba prilagajati, če pride do kakršnihkoli sprememb. Pomemben je hiter, pravočasen odziv. Gre le za popoldanski premik, ne bomo trenirali na pravi, ampak na umetni travi. Temu primerno bo na sporedu nekoliko drugačen tip treninga, da ne bi prišlo med aktivnostmi na trši podlagi do morebitnih poškodb," se je ob spremembi načrta odzval Damir Krznar.

V koledarju delovnega tedna št. 2 ostaja vračanje tekmovalnih občutkov ob dvoboju z drugoligašem iz Kidričevega.
"Verjamem, da bomo lahko odigrali predvideno tekmo v torek. Če igrišče še ne bo omogočalo izvedbe, bomo test preložili na dan pozneje in ob tej priložnosti se zahvaljujem predstavnikom Aluminija za razumevanje, saj se strinjajo tudi z morebitno spremembo termina. Zelo koristno bi bilo seriji zaporednih treningov dodati tekmo, potem pa nam preostane še nekaj časa za vadbo do odhoda v Turčijo, kjer bo sledilo nadaljnje piljenje forme."

Osrednji del priprav ob turški obali bo potekal od 21. januarja do 3. februarja, seznam potnikov bo potrjen v prihodnjih dneh.
"Po napovedih se vrača Šoštarič Karič, ki je po okrevanju začel z uvajalnim delom in se priključuje tudi treningom z žogo. Od prvega dne v Turčiji bo lahko sodeloval pri delu s polno obremenitvijo. Na seznamu poškodovanih pa je trenutno Ishaq Rafiu, ki je občutil bolečine v sprednji stegenski mišici in po pregledu bo znano, za kako resno poškodbo gre."

Tekma predvidoma v sredo
Prvi test bo po dogovoru med kluboma namesto v torek predvidoma v sredo. Igrišče v Ljudskem vrtu še ne omogoča pogojev za igranje, vmes smo se preselili na umetno travo, odločitev o prizorišču tekme z Aluminijem pa bo sprejeta v sredo dopoldne.
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
48
Luka Koper
35
Celje
34
Maribor
33
Domžale
31
DNŠ Mura
31
Bravo
22
Gorica
13
Radomlje
13
Tabor Sežana
12