Članek
Dober odziv ekipe ob vračanju tekmovalnih občutkov po nizu zaporednih treningov
IZHODIŠČE JE ZADOVOLJIVO
Foto: Grega Wernig
Kakšna so spoznanja po prvem testu? O dvoboju z Aluminijem Damir Krznar: "Glede na vremenske razmere je veliko zadovoljstvo, da smo sploh odigrali tekmo. Za prvo preizkušnjo po nizu treningov je bil tempo dokaj soliden. Rezultat med tem obdobjem ni v ospredju, a je zmaga vedno dobrodošla za delovno ozračje. Nismo še imeli večjega poudarka na taktičnih zadevah, bolj je šlo za tekaške obveznosti, želeno stopnjo agresivnosti in preverjanje, kaj smo izgubili med premorom. Ekipa se je dobro odzvala, seveda ni bilo vse brezhibno, toda izhodišče je zadovoljivo in zdaj imamo štiri tedne za nadgradnjo."

Priložnost za igro je dobilo 27 igralcev.
"Želeli smo začeti z vračanjem tekmovalnih občutkov pri vseh igralcih, ki so v kadru. Ker jih je na voljo 27, so si nekateri razdelili po pol ure, kar je bilo dovolj za preizkušanje prvih zamisli. To je tudi ekipa za nadaljevanje priprav, sčasoma pa bomo skrčili kader za spomladanski del. Morda bo kdo od mlajših za ohranjanje stika s članskim nogometom šel na posojo, a o tem se bomo pogovorili pozneje. Če ne bo odhodov, predvidoma tudi ne bo prihodov. Kader je širok, igralna mesta so zapolnjena. Zimske priprave so specifične, z večjim tveganjem, zato smo zavestno šli v priprave z večjim številom igralcev. V Turčiji nato ni časa za vpoklic dodatnih igralcev v primeru morebitnih poškodb in bomo šli na pot s širšo zasedbo, tudi z mladimi."

Ishaq Rafiu, ki je manjkal na tekmi proti Aluminiju, ni resneje poškodovan in ostaja na seznamu potnikov v Turčijo. Prav tako Sven Šoštarič Karič.
"Daljšega premora ne bo, Ishaq bo čez 5, 6 dni znova lahko treniral s polno obremenitvijo in gre z nami na pot. Sven pa je že na visokih delovnih obratih. Bilo bi prezgodaj, da bi igral na prvi tekmi, a bo že dobil priložnost na naslednji."

Potovalni načrt je izdelan: v sobotnem dopoldnevu je predviden polet, popoldne že prvi trening ob turški obali.
"Preložitev tekme z Aluminijem s torka na sredo ni bistveno vplivala na delovni načrt. V četrtek je prost dan, v petek imamo še zadnji trening v domačem okolju, v soboto pa odpotujemo v Turčijo, kjer nas že v nedeljo čaka prva tekma proti moštvu Čukaričkega. Nato sledijo še tri tekme proti zahtevnim nasprotnikom, ki bodo zelo koristne in bodo prinesle različne odgovore. Morda bomo organizirali še dodatno, da bi bilo čim več minut za vse udeležence priprav. Na prvem testu bomo še namenili priložnost vsem igralcem, pozneje pa že stopnjevali načrt in povečevali minutažo na posameznih tekmah."
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
48
Luka Koper
35
Celje
34
Maribor
33
Domžale
31
DNŠ Mura
31
Bravo
22
Gorica
13
Radomlje
13
Tabor Sežana
12