Članek
Pogled s klopi na spodbudno uvodno predstavo v Turčiji
REDKIM LAHKO KAJ OČITAM
Foto: Grega Wernig
Prispeli v soboto, v nedeljo že zmagali. O spoznanjih z uspešne otvoritve tekmovalnega dela priprav v Turčiji v pogovoru ob robu igrišča s trenerjem.

"Seveda veseli rezultat, čeprav v tej fazi ni v ospredju. Kar veseli, je vztrajnost naših igralcev. Predvsem pri gradnji igre. Dobili smo ustreznega nasprotnika, ki nas je pritiskal visoko in nam preprečeval gradnjo igre, pri kateri nismo odnehali. Poskušali smo, nekajkrat uspevali, a tudi delali napake. Zato so takšne tekme, da vztrajaš pri poskušanju in da skozi treninge ter naslednje tekme odpravljaš napake, ki se pojavljajo. To je bilo dobro, prav tako učinkovitost, saj smo dosegli dva lepa zadetka v prvem polčasu in imeli še nekaj priložnosti. Veseli tudi igra v obrambi, saj smo tudi mi šli v tveganje in so imeli tekmeci nekaj protinapadov, v katerih smo tekli do konca, izbijali tudi z golove črte. Čukarički bi si zaslužil še kakšen zadetek, a smo si tudi mi, da ga ne dobimo. Glede na požrtvovalnost, ki smo jo prikazali," je po zmagi proti četrtouvrščeni ekipi srbskega prvenstva izpostavil Damir Krznar.

Da vse ni brezhibno ob spodbudnih uvodnih dogodkih, je poskrbela bolezen. Jan Repas, Nemanja Mitrović in Luka Uskoković so ostali v hotelu s povišano telesno temperaturo.
"Imajo bolečine v grlu, morda gre za začetek angine z vročino. V tej fazi, ob dosedanjih večjih obremenitvah, ne bi bilo dobro, da bi jih še dodatno utrujali. To nam povzroča skrbi in določene težave, a smo sredi priprav, ko so vsi igralci na visokih obratih, motivirani, da izkoristijo vsako odmerjeno minuto. Dobro so opravili svoje vloge, ni veliko posameznikov, ki bi jim lahko karkoli očital ob prikazanem. Za nami je spodbudna predstava, toda to je šele začetek. Ena lastovka še ne prinaša pomladi in moramo vztrajati na svoji poti."

Ponedeljek in torek bosta v znamenju novega "paketa" treningov, naslednja tekma pa bo v sredo, ko bo na nasprotni strani moštvo Slavie iz Sofije.
"Povečevali bomo število minut, počasi prehajali tudi na 50 ali 60, tako da vsi ne bodo med udeleženci naslednjih tekem. Bomo pa prvotnemu programu še dodali kakšno tekmo in do dvobojev s kijevskim Dinamom ter Shakhtorjem prišli do tekmovalnega ritma, ko bo večina igralcev že imela polno minutažo. Bližali se bomo izoblikovanju zamisli in izboru igralcev za začetno enajsterico. Kdo so ti, trenutno še ne vemo. Odgovore bodo prinesle naslednje aktivnosti."
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
48
Luka Koper
35
Celje
34
Maribor
33
Domžale
31
DNŠ Mura
31
Bravo
22
Gorica
13
Radomlje
13
Tabor Sežana
12