Članek
Marko Tolić o utripu v pripravljalni bazi v Beleku in svojih dosedanjih spoznanjih
PRESTAL TEST POTRPEŽLJIVOSTI
Foto: Grega Wernig
Ostajamo na visokih delovnih obratih v vijol'čni bazi, torkov dvojni program je minil znova ob prijetnem, sončnem vremenu (najvišja temperatura +19), kar vedno prinaša le še dodaten zagon pri vadbi. Moštvo pa se preusmerja k naslednji pripravljalni tekmi, v sredo ob 14. uri po našem času - 16.00 po turškem - bodo na nasprotni strani nogometaši Slavie iz Sofije.

Marko Tolić o utripu v Beleku: "Zaenkrat vse poteka dobro, še vedno smo šele na začetku. Imeli smo ob prvi tekmi nekaj zahtevnejših treningov v Turčiji, ponedeljek je bil namenjen regeneraciji. Bil je čas za počitek, masaže, imeli smo prosto popoldne. V torek pa sta spet na sporedu dva treninga, nato v sredo tekma in gremo naprej po predvidenem načrtu. Izkoristiti želimo pogoje, ki jih imamo, na najboljši način in se ustrezno pripraviti na izzive spomladanskega dela sezone."

Ob povečanem obsegu aktivnosti smo v dnevni spored uvrstili tudi klubske medijske aktivnosti. 26-letni napadalno usmerjeni zvezni igralec je bil naš gost v Vijol'čnih novicah studia Belek, kjer nam je razkril številne zanimivosti o svoji dosedanji nogometni poti.
"Moja zgodba je le še en dokaz, kako sta nogomet in življenje nepredvidljiva. Bil sem na posoji iz Lokomotive v Gorico, še nedolgo nazaj, pred petimi, šestimi leti. Tedaj celo nisem igral v Gorici, ki je bila v drugi ligi, ampak za njihovo drugo ekipo v peti ligi. Bil sem tudi na klopi in vstopal v drugem polčasu. Moram se pohvaliti, da nisem obupal niti v najtežjih trenutkih in to se mi zdaj obrestuje."

Ob prihodu v Maribor je potreboval nekaj časa za prilagajanje, jesenski finiš pa je prinesel želen preskok. 1061 prvenstvenih minut je zadostovalo za 5 golov in 9 asistenc, dodal je še zadetek v pokalnem tekmovanju.
"Učil sem se potrpežljivosti skozi celotno kariero in zdaj še enkrat prišel na test potrpljenja. Tudi meni je bilo težko, saj sem se zavedal, da nisem igral, kot vem, da zmorem. Nekaj časa je trajalo obdobje prilagajanja, a menim, da mi je uspelo dokaj hitro ujeti vse zahteve. Fantje so me boljše spoznali, prav tako ljudje v klubu, navijači. Delno sem se oddolžil, a to je šele začetek, kot sem že velikokrat ponovil. Maribor je v končnici jesenskega dela pokazal, kako lahko deluje in mora delovati. Naša naloga je, da to ponavljamo v nadaljevanju sezone in upam, da bomo slavili ob koncu sezone vsaj eno trofejo."
32.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
35
Olimpija
30
Luka Koper
28
Maribor
24
Bravo
22
DNŠ Mura
18
Domžale
17
Aluminij
15
Radomlje
13
Rogaška
11