Članek
Trenerjeve pohvale za prikazano v derbiju: tribunam in moštvu
S TAKŠNO PODPORO ZMOREMO ŠE VEČ
Foto: Grega Wernig
Derbi, ki ga bomo dolgo pomnili. Po rezultatu, igri, a tudi po izjemnem ozračju. Prijetna nedelja je bila zaokrožena v celoto. Z intenzivnim derbijem v vseh pogledih.

“Ne smem pozabiti najprej nameniti čestitk na naš naslov, igralcem, trenerskemu timu, celotnemu klubu. Res velika predstava z naše strani. Čestitke tudi Olimpiji, ki je zelo dobra ekipa. To so znova pokazali in uvodoma prevladovali, a smo zadeve hitro obrnili. Bili so živahni do konca tekme, k sreči je zmaga odšla na našo stran. Zasluženo. Največje čestitke ob tej priložnosti pa Violam, na celotnem igrišču in po celotnem stadionu. Čudovit obisk, praznik nogometa, polne tribune, za to živimo. Predvsem igralci. Ko imajo takšno podporo, lahko pokažejo še več, kar morda zmorejo v določenem trenutku,” je združil pohvale moštvu in navijačem Damir Krznar.

Prvi korak k popolni nedelji je pomenila odlična otvoritev. Vmes se je dogajalo marsikaj, a je moštvo znova potrdilo stabilnost, ko niti drugi dejavniki niso vplivali na izvedbo.
“Ogromno energije je bilo treba vložiti, da smo prišli do cilja, zato je zadovoljstvo še večje. Hitro smo povedli, veseli, da je Vipotnik nadaljeval svoj niz in le še dopolnil zbirko golov. Iz zelo dobre obrambne postavitve smo izpeljali učinkovit protinapad. Nato smo zabili še drugi gol, se med odmorom umirili, pripravili načrt za drugi polčas, potem pa nas je presekalo ob enajstmetrovki in rdečem kartonu Iličića. Če bi Olimpija zadela, bi lahko zašli v nevarne vode, saj bi gostje zmanjšali zaostanek in imeli igralca več."

Eden imed junakov je bil znova tudi Ažbe Jug.
"Zahvaljujoč Jugu smo ohranili dva gola prednosti in ubranjena enajstmetrovka je pomenila prelomnico dvoboja. Dobili smo tisto dodatno moč, ko smo se sprva branili z desetimi proti enajstim. Bili smo bolj potrpežljivi od tekmecev. Ko smo trpeli in nismo imeli žoge, smo bili dobro postavljeni. Ko trpiš, te nagradi. Tudi Olimpija je ostala z igralcem manj in v obdobju, ko so bile moči izenačene, smo privedli tekmo mirno do želenega razpleta. Ni bilo lahko v tistih trenutkih na začetku drugega polčasa, a sem bil prepričan sem bil, da nas lahko Jug znova reši z obrambo. Na takšnih tekmah pride do izraza zelo kakovosten vratar. Odlično delo so pri tem opravili tudi moji sodelavci v strokovnem štabu, ki so analizirali strelce Olimpije z bele točke. Tako kot na tribunah in na igrišču je bila tudi ob igrišču skupna zmaga, vsi smo prispeval svoj košček v mozaik za zmago.”

Vijol’čna serija se nadaljuje in stopnjuje: to je zdaj že sedma zaporedna zmaga…
“Vzpenjamo se, to je opazno že nekaj časa. Počasi, a vztrajno. Razlike so zelo majhne med drugim in petim mestom, tako da bomo morali vložiti še veliko energije, da bi ob teh spodbudnih korakih dosegli še kaj več. Dosegli smo lepo zmago, ki jo lahko proslavimo, a jo moramo hitro pozabiti. Že v četrtek nas čaka naslednja tekma. Domžalčani so neprijetni tekmeci in ne bi bilo prijetno, da bi nam, zdaj ko smo v fantastičnem zagonu, spodrsnilo. Moramo storiti vse za dobro regeneracijo, potem pa poskrbeti za povečanje zmagovite serije. Zdaj bo najtežje, ko bo treba potrjevati dobre rezultate.”
52.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
73
Celje
67
Maribor
62
Domžale
52
DNŠ Mura
52
Luka Koper
50
Radomlje
44
Bravo
36
Gorica
27
Tabor Sežana
24